Fietsroute Gorges du Tarn

De fietsroute Gorges du Tarn (72km) is de mooiste fietstocht die je in de Gorges du Tarn kunt maken. De fietsroute Gorges du Tarn loopt van Le Rozier naar Sainte Enimie. Dit is een tocht van 36 km die door het mooiste deel van de Gorges du Tarn gaat. Het laatste stuk naar Espagnac is een stuk minder spectaculair.

Fietsroute Gorges du Tarn

Via deze fietsroute Gorges du Tarn fiets je tussen, onder en langs de rotsen, langs de rivier en als je wilt over de rivier (er zijn een aantal idyllische oversteekjes). Je komt een aantal prachtige middeleeuwse dorpjes tegen die soms aan de overkant van de Gorge tegen de rotswand geplakt zitten en soms alleen maar met een karrepad en een kabelbaantje over de rivier bereikbaar zijn.

De fietsroute Gorges du Tarn is 36 km heen en 36 terug dus in totaal 72 kilometer. Hij gaat vals plat omhoog en een beetje fietser kan daar met een fiks tempootje tegenop trappen. Als je vervolgens terug fiets heb dit zelfde valse plat helemaal mee en speer je met een fikse snelheid naar beneden. Ik heb die hele fietstocht dan ook in een uurtje of 3 met rustpauzes gedaan. Geen probleem.

Ik heb tijdens de fietsroute Gorges du Tarn behoorlijk wat foto’s gemaakt, zo’n kleine 125 om precies te zijn. Vooral ook omdat het die dat erg mooi weer was en dan komen de kleuren van de rotsen erg mooi in beeld. Ik heb daarom een aantal thema’s gekozen en u kunt per thema de foto’s bekijken. Maar om duidelijk te maken over welke fietsroute ik het heb plaats ik eerst een kaartje met de route in rode stippen uitgezet. Ik begin in Le Rozier en eindigt in Sainte Enimie.

Fietsroute Gorges du Tarn
Fietsroute Gorges du Tarn

Fotoserie’s vanuit de fietsroute Gorges du Tarn:

Extra mooi van deze fietsroute Gorges du Tarn is het feit dat je langs een aantal locaties komt waar waaghalzen bezig zijn met het beklimmen van de rotsen. Dat merk je beter als je met de fiets ben omdat je ze boven je hoort praten voordat je ze ziet. Dat feest gaat aan je voorbij als je met de auto bent.

Onderweg kom je bij Les Vignes aan gene zijde van de Tarn 2 beeldschone klimmetjes tegen. Voor de klimmers onder ons een leuke uitdaging. Eén daarvan is de Col de St. Rome de Dolan. Vanaf daar kun je trouwens doorfietsen naar het Point Sublime.

Als je bovenop de col de st. Rome de Dolan staat is dat nog maar een paar kilometer weg. Aan de andere kant is ook een fikse klim die naar de hoogvlakte gaat. Ik ben echter terug gereden door naar La Malene. Vanaf daar kun je mooier over de hoogvlakte doorfietsen.

Verder is er bij La Malene ook nog een bijzonder fraai klimmetje tegen de rand van de Gorges op. Ik heb dat met de auto gedaan maar kon helaas niet stoppen om foto’s te maken. Met de fiets ben ik er niet meer aan toe gekomen.

Je komt vanaf de fietsroute Gorges du Tarn steeds op de hoogvlaktes uit, de zogenaamde Causses. Vooral de Causse Noir en de Causse de Sauveterre. De betere fietsers kan ik aanraden om vanaf Le Malene of Sainte Enimie via de D986 door te fietsen naar de Gorges de la Jonte. Via de D63 komt u bij één van de mooiste beklimmingen/afdalingen die er in dit gebied zijn. Je moet wel een groot hart hebben want het gaat naast de weg superstijl naar beneden.

Op de kaart is hij niet te vinden (google) maar hij is er echt. Ik krijg het zweet in mijn handen als ik er aan denk. Ik ben er namelijk met de auto af gereden en je hebt maar 20 cm aan beide kanten over.

Bij de Foto’s
  • 25: Prachtige rotsformaties vlakbij het Bungee gebeuren.
  • 135: De Col de Saint Rome de Dolan bij Les Vignes.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *