Fietsroute Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en bezit fraaie natuur in de vorm van bossen, heide, zandverstuivingen en diverse rivieren. Fietsroute Gelderland geeft een impressie van mogelijkheden om in Gelderland te fietsen.

Fietsroute Gelderland tracht te inspireren zonder alleen maar fietsroutes te publiceren. Kijk vooral ook voor gebieden en regio’s waar je mooi kunt fietsen.

Fietsroute gelderland

fietsroute gelderland
Wikipedia over Gelderland

Gelderland is de grootste provincie van Nederland.

De provincie is gelegen in het midden en oosten van Nederland en wordt in het Noordoosten begrensd door Overijssel.

Het wordt begrensd in het oosten door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en in het zuiden door Limburg en Noord-Brabant.

In het uiterste zuidwesten wordt het begrensd door Zuid-Holland, in het westen door de provincie Utrecht. In het noordwesten door de Veluwe randmeren, met aan de overkant Flevoland.

De hoofdstad is Arnhem. De grootste stad met de meeste inwoners is Nijmegen.

Gelderland is, naar landoppervlakte, de grootste provincie van Nederland. Qua totale oppervlakte, inclusief wateroppervlakte, is Friesland de grootste provincie. Arnhem is de hoofdstad van Gelderland. Nijmegen is de grootste stad van de provincie.

Gelderland is onderverdeeld in zes regio’s: Arnhem / Nijmegen Achterhoek Stedendriehoek De Vallei Rivierenland Noord Veluwe

Andere Gelderse gebieden zijn het Rijk van Nijmegen, de Veluwezoom, de Liemers, de Gelderse Vallei, de Bommelerwaard, de Tielerwaard, het Land van Maas en Waal en de IJsselvallei. Gelderland wordt doorsneden door de Rijn met zijn aftakkingen Waal en IJssel.

De Maas vormt de grens met Noord-Brabant. Het hoogste punt van Gelderland is het Signaal Imbosch (109,9 m) op de Veluwe.

Gelderland is dus ook de provincie van de rivieren, de Bommelerwaard en rivierenland. Dit is een bijzonder fraai stukje Nederland waar Fietsroute Gelderland vele routes heeft gereden. Die vind u ook terug bij de diverse pontjes en niet te vergeten de kampeerpagina’s over rivierenland.

Fietsknooppunten Gelderland (app)

Fietsroute Gelderland is een initiatief van OutdoorIndex.nl

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.