Fietsroute Cote des Vignes

De fietsroute Cote des Vignes gaat van de Causse de Sauveterre naar de Causse Noir. De Cote des Vignes is feitelijk de klif boven Les Vignes van waaruit je de Gorges du Tarn verlaat.

Ik heb deze fietsroute Cote des Vignes als volgt gedaan: ik ben eerste de Col de st. Rome de Dolan opgefietst. Prachtige beklimming die bovendien de weg oplegt richting het Point Sublime.

Daarna als een speer afgedaald, bakkie koffie gedaan in Les Vignes, aan de andere kant van de Gorge omhoog naar de Causse Noir en weer naar beneden. Bij Les Vignes pootje gebaad in de heerlijk koude Tarn en snel terug naar camping voor een koud biertje. En zo is de fietsroute Cote des Vignes een dubbele col.

Fietsroute Cote des Vignes
Fietsroute Cote des Vignes

Fietsroute cote des Vignes

Toen ik de Col de st. Rome de Dolan beklom (Cote des Vignes) vanaf Les Vignes zag ik aan de andere kant van de Gorges nog een mooie beklimming.

Dit was een col die geen naam heeft maar er wel erg mooi uitzag. Ondanks de hitte en het feit dat is er al eentje op had zitten besloot ik nogmaals omhoog te fietsen langs de rotsachtige kanten van de Gorges du Tarn. Het is een beklimming als de Cote des Vignes of Col de st. Rome de Dolan alleen hij is een kilometer korter. Je klimt van 418 meter naar ongeveer 870 in 6 kilometer.

De afdaling is prachtig maar door de matige staat van de weg best gevaarlijk. Je stuur stuitert bijna uit je handen. De vergezichten en de blik op de Col op de overkant maken veel goed. Ik denk er met veel genoegen aan terug ondanks de hitte en de lange steile helling.

De fietsroute Cote des vignes is feitelijk een vrij opdracht. Je kunt via de Causse Noir enerzijds en de Causse de Sauveterre anderzijds meerdere fraaie fietstochten samenstellen. Houd er wel rekening mee dat het fietsen op de Causses heuveltje op heuveltje af is. Daar moet je wel goeie benen voor hebben.

De fietstocht cote des vignes kan verder via Sainte Enimie, La Malene, het pointe Sublime en de Gorges de la Jonte tot een volledige etappe in de tour de France worden gekneed. En vergeet Millau niet met het gelijknamige viaduct.

Bij de Foto’s
  • 18: De beklimming vanaf de Cote des Vignes of Col de St. Rome de Dolan.
  • 19: Les Vignes in de diepte.
  • 20: Uitzicht richting La Rozier.
  • 23: De Col de st. Rome de Dolan vanaf de andere kant bezien.
  • 24: Het laatste stuk maar dat wist ik nog niet. Wat een opluchting.
  • 25: Les Vignes 400 meter lager.
  • 26: Het enige bewijs van de beklimming. Vanaf deze steen is het nog een paar honderd meter klimmen. Er komen dus nog een paar metertjes bij. Ik ben redelijk adequaat met een metertje of 20.
  • 27: Na een warme dag pootje baden in de Tarn.
  • 28: Blik naar rechts op de Col de st. Rome de Dolan.
  • 29: En links naar de Col zonder naam. En na 3 minuten in de Tarn (eind Mei) geen gevoel meer in mijn benen van mijn knieën tot aan mijn tenen. Op naar de camping en een koud biertje.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *