Ferry Iona Mull Fionnphort Schotland GB

We pakken de ferry Iona Mull Fionnphort gedurende de dagen dat ik we op Mull zijn. Dat was trouwens een belangrijke reden voor onze toch naar Mull. De ferry iona mull Fionnphort is een hele kort overtocht met een heleboel mensen op de boot ondanks het feit dat het voorseizoen is.

Maar de bussen komen van overal aangereden en iedereen gaat als voetganger op deze ferry om dit illustere eilandje te bezoeken.

Ferry Iona Mull

De ferry iona Mull heeft een regelmatige dienstregeling en ondanks dat er eentje voor onze neus weggaat zijn we binnen de kortste keren aan de overkant. Het is vreselijk weer maar het weerbericht zegt dat het mooi word. We gaan eerste de kathedraal bezoeken en als we naar buiten komen is het prachtig weer. Dat is ook aan de foto’s te zien trouwens. Een verslag van ons bezoek kunt u elders op de Schotlandpagina vinden.

Ferry Iona Mull
Ferry Iona Mull

Ook de ferry iona mull Fionnphort is van Caledonian MacBrayne en op hun website kunt u informatie vinden over de timetables en de tarieven van dit bijna romantische pontje. De tarieven kan ik u trouwens wel verklappen, 3.30 pond voor een retourtje volwassene en 1.70 voor een kind van 5 tot 15. Onder de 5 jaar zijn kinderen gratis. Met een auto op de ferry gaan heeft absoluut geen zin want er zijn nauwelijks wegen op Iona. Waar ik geweest ben was het trouwens wel rolstoelvriendelijk.

ferry iona
Satellietkaartje van de ferry iona Mull
ferry armadale mallaig
Kaartje met alle ferry’s die ik heb genomen

Iona is een oversteekje met de ferry Mull Iona Fionnphort waard, dat is zeker. Het eiland heeft een magische uitstraling, ook als je niet christelijk bent. De historie gaat 1000 tot 1200 jaar terug en hier een daar zie  je dat ook.

Ook al is er geen bewijs dat er karren vol met koningen en heiligen liggen begraven, de historie van dit eiland staat buiten kijf, zeker als verspreidingspunt van het Christendom naar de Angelsaksische wereld.

En nogmaals, dat voel je zeker. Ben je Christelijk dan zal de magie vele malen groter zijn. In de prachtige kerk vind je resten van vele eeuwen geleden en er zijn veel diensten en een zeer actieve wereldwijde gemeente die actief is op deze plek.

Ik kan niet ontkennen dat ik zelf ook geraakt ben, zij het niet in de kerk. Maar naast de kerk, op een oud stukje begraafplaats, staat een kapelletje, St. Orans’s Chapel. Dit is een kapelletje dat veel weg heeft van de eeuwenoude kerkjes die je in Frankrijk zo vaak vind. Ik heb in St. Oran’s Chapel een kaarsje gebrand zoals ik zo vaak doe in dit soort kleine kerkjes of kapelletjes.

FotoShow

Openbaar   22 items in ferry-iona-mull-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg
0022.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *