Ferry Craignure Oban outher hebrides

De Ferry Craignure Oban was de laatste overtocht van ons in Schotland. De Ferry Craignure Oban was ook meteen de eerste etappe van de terugreis naar Nederland. Het was ook een hele mooie tocht die uitendelijk eindigde in Peebles, een kleine dorpje ongeveer 30km onder Edinburgh.

Deze ferry zou ik zeker bespreken want ondanks het vroege seizoen stond het hier aardig vol. Het is de belangrijkste verbinding naar het vaste land en daarmee ook naar Glasgow, Sterling en Edinburgh. De ferry craignure Oban staat garant voor een mooie tocht door typisch Schotse wateren waarbij je een mooi kasteel, een paar fraaie lighhouses en een mooie kustlijn tegenkomt.

Ferry Craignure Oban

The Isle of Mull, de Ferry Craignure Oban.
The Isle of Mull, de Ferry Craignure Oban.

Inschepen voor deze ferry gebeurt in het gehucht craignure, een paar huizen, een bijzonder leuke camping, een absolute toppub en een klein supermarkje. En dan heb je het over één van de grotere plaatsen op Mull naast Tobermory. Als de Ferry Craignure oban vertrekt is het dorp Craignure dus even een bruisende gemeente.

Meteen daarna keert de rust weer. Ik heb hier 4 dagen gestaan en het was heerlijk rustig. Ik heb hier tevens een prachtige concert gezien van de Mercenary Fiddler aka Elsa Jean McTaggart. In een soort dorpshuis waar je zelf je drank mee kon nemen of krijgen en dan een “donatie” storten in het potje van de band. Heerlijk.

Maar nu weer even over de ferry. Het is een mooie grote boot en er kunnen heel wat auto’s op. De route is adembenemend, ik heb de hele tocht op het achterdek gezeten ondanks dat het aan de frisse kant was.

Kijk maar naar de foto’s, de frisheid straalt er af. Daarna een prachtige autorit terug naar de Scottisch borders, hoewel we er geloof ik iets boven zaten. Je kunt een paar routes pakken terug naar het binnenland, zoek zelf maar uit.

Je bent hiervandaan in ieder geval 155 kilometer van Glasgow vandaan (ongeveer 2 uur 20 minuten rijden), 135 kilometer van Stirling (ruim 2 uur) en ongeveer 60km van Fort William, ruim een uur rijden. Dit is dus een mooi punt om je tocht langs de Inner Hebrides te starten.

Op dezelfde webpagina kun je boeken. Nogmaals, ik kan dat aanraden tenzij het je niks uitmaakt. wij waren op de terugweg en moesten een dag later de veerpont terug naar IJmuiden pakken in Newcastle en dan neem je geen riscio. We hebben dus nog een dagje in Peebles doorgebracht en dat was geen straf.

Alle Ferry's
Alle ferry’s die ik heb genomen tijdens mijn vakantie

FotoShow

Openbaar   17 items in ferry-craignure-oban-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *