Ferry Armadale Mallaig vanaf Skye, Schotland

De eerste veerpont die ik in Schotland pak is de Ferry Armadele Mallaig. De ferry Armadale Mallaig gaat van Skye naar het vasteland. Ik ga die dag op weg naar Mull vanaf Skye en we nemen die dag 2 ferry’s.

Ferry Armadale Mallaig

Armadele is een plaatsje in het uiterste Zuidoosten van Skye, ook wel het schiereiland Sleat geheten. Hier kun je het kasteel van de McDonalds of Sleat bezoeken. Dit schiereiland vond ik bijzonder mooi en ik zou er graag nog eens terug gaan.

Ferry Armadale Mallaig

Het heeft iets weg van een wildernis. De enige weg is zo smal als een Hollands polderdijkje. Dit is een plek waar je veel wild vind zoals otters en zeehonden. Er wordt ook flink gejaagd want ik zie diverse jachtlodges onderweg waar de geweien aan de gevel hangen.

De overtocht met de ferry duurt niet al te lang. Dit is trouwens ook de ferry waar ik de dolfijnen zie. Twee om precies te zijn, en ze springen één keer uit het water. Samen met één andere Duitse toerist zijn we de enigen die ze gezien hebben want ze zijn meteen weer weg. Het is een beetje mistig en regenachtig weer dus we zien Schotland vanaf zijn beste kant: nat, mistig en vanaf de zee.

In tegenstelling tot de Nederlandse pontjes krijgt u dit keer geen fietsknooppunten. Ik kan iedereen afraden hier met de fiets heen te gaan tenzij je een wereldreiziger op twee wielen bent. Dit is geen terrein voor de Hollandse toerfietser.

Prijsindicaties
  • 1 persoon met auto enkele reis: 12 pond
  • 2 personen met 2 kinderen enkele reis: 17.80 pond
  • 2 personen met 2 kinderen + plus een caravan tot 6 meter enkele reis: 27.20

Deze Ferry Armadale Mallaig gaat niet al te vaak. Kijk dus goed op de timetable en bespreek als je er niet ruim van tevoren kunt zijn.

Ferry Armadale Mallaig - Kaart
Ferry Armadale Mallaig – Kaart
Timetable en Tarieven
Bij de Foto’s
  • 8: De kaartverkoop in Armadale.

FotoShow

Openbaar   18 items in ferry-armadale-mallaig-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *