Het formule 1 seizoen is weer van start en alhier de f1 teams rijders motoren en de puntenverdeling. F1 teams rijders motoren voor 2016. Informatie van diverse F1 sites op internet.
Klik hier voor seizoen 2017
Verstappen for President …
F1 Teams Rijders Motoren
Puntenverdeling Seizoen 2016:
F1 Teams Rijders Motoren:
Mercedes AMG Petronas
Mercedes PU106C Hybrid
Rijders: Lewis Hamilton (gb) en Nico Rosberg (dui)
Toto Wolff
Scuderia Ferrari
Ferrari (059-5)
Sebastian Vettel (dui) en Kimi Raikkonen (fin)
Maurizio Arrivabene
Williams Martini Racing
Mercedes PU106C Hybrid
Phelipe Massa (bra) en Valteri Bottas (fin)
Claire Williams
McLaren Honda
Honda MP4-31
Fernando Alonso (spa) en Jenson Button (gb)
CEO Ron Dennis, Teambaas Eric Boullier
Red Bull Racing
Renault RE-16
Daniel Ricciardo (aus) en Daniil Kvyat (rus)
Christian Horner (eigenaren Dietrich Mateschitz-Chaleo Yoovidhya (thailand )
Sauber F1 team
Ferrari 059-5
Marcus Ericsson (zwe) en Felipe Nasr (bra)
Monisha Kaltenborn
Sahara Force India
Mercedes PU106C Hybrid
Sergio Perez (mex) en Nico Hulkenberg (dui)
Vijay Mallya en Subrata Roy Sahara (co-owner)
Renault F1 team (= oude lotus)
Renault RE16
Kevin Magnussen (noo) en Jolyon Palmer (gb)
Jerome Stoll
Scuderia Toro Rosso
Ferrari 059-4 (2015)
Max Verstappen (ned) en Carlos Sainz (mex)
Franz Tost
Manor Racing (= oude Marussia)
Mercedes PU106C Hybrid
Rio Haryanto (ind) en Pascal Wehrlein (dui)
Dave Ryan (teambaas) Stephen Fitzpack (eigenaar)
Haas F1 Team
Ferrari 059-5
Romain Grosjean (fra) en Esteban Gutierrez (mex)
Gene Haas
F1 Teams Rijders en Motoren
Formule 1-auto’s bereiken (variërend per circuit) snelheden tot ruim boven de 300 km/h waarbij de turbomotor tot 15.000 toeren per minuut (tpm) begrensd is. De motoren kunnen nog hogere toerentallen bereiken, maar dit is niet toegestaan. In de auto’s kan de zijwaartse versnelling in de bochten oplopen tot meer dan 5 g.
De prestaties van de auto’s zijn in sterke mate afhankelijk van elektronica (hoewel tractiecontrole en andere coureursondersteuning verboden zijn), aerodynamica, ophanging en banden. Het Formule 1-seizoen bestaat uit een serie races, “grands prix” genaamd, gehouden op gespecialiseerde circuits en in mindere mate ook op afgesloten straten.
De resultaten van elke race worden gebruikt om ieder jaar twee wereldkampioenen te bepalen: een voor de coureurs en een voor de constructeurs. Zowel coureurs als constructeurs moeten in het bezit zijn van een superlicentie, de hoogste racelicentie die wordt uitgegeven door de FIA.
Europa is het traditionele centrum van de Formule 1 waar (vrijwel) alle teams hun basis hebben en waar ongeveer de helft van alle races wordt gehouden. Het bereik van de Formule 1 is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en grands prix worden over de hele wereld gehouden. Enkele races in Europa en Amerika zijn vervallen ten gunste van Azië en het Midden-Oosten. In 2009 werden negen van de achttien races buiten Europa gehouden.
Formule 1 is een zeer groot televisie-evenement waar door miljoenen mensen naar gekeken wordt. De Formula One Group, waarvan Bernie Ecclestone de bestuursvoorzitter is, is de houder van de commerciële rechten. Als de duurste sport ter wereld kunnen de economische effecten significant zijn en worden interne politieke en financiële debatten vaak op de voet gevolgd door de media. Er kijken wereldwijd gemiddeld 55 miljoen mensen live naar de races, wat de constructeurs vervolgens hoge commerciële sponsorcontracten oplevert.
De Formule 1 heeft zijn wortels liggen in het Grand Prix Racing van de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw. De “formule” in de naam verwijst naar een pakket regels waar alle deelnemers en auto’s aan moeten voldoen.
Er werd tot oprichting van de nieuwe Formule 1-klasse besloten in 1946, na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Er werden dat jaar al enkele races gehouden maar de World Drivers’ Championsship werd pas in 1947 officieel. De eerste kampioenschapsrace werd gehouden op Silverstone in Groot-Brittannië in 1950.
Het kampioenschap voor constructeurs volgde in 1959. In de jaren zestig en zeventig bestonden er in Groot-Brittannië en Zuid-Afrika nationale kampioenschappen. Tot in de jaren tachtig van de twintigste eeuw werden er races buiten de kampioenschapskalender om georganiseerd. Door de stijgende kosten was dit echter commercieel niet meer haalbaar en dit fenomeen verdween in 1983.
Geef een reactie