Elektra Schotland – Stekker op de camping

Elektra Schotland geeft informatie over het soort aansluiting je in Schotland hebt en welke verloopstekker je nodig hebt. Zoals altijd moet je voordat je op vakantie gaat uitzoeken welke stekker je nodig hebt, in dit geval welke stekker in Schotland.

Tijdens mijn vakantie in Schotland van dit jaar (2015) heb ik op zes verschillende campings gestaan waarvan 2 op de Outer Hebrides (Skye en Mull) en overal kon ik gewoon mijn CEE stekker gebruiken. Ik heb op Internet ook nergens iets kunnen vinden over een ander systeem, welk dan ook.

Elektra Schotland

Sommige aansluitkasten of palen werken met een kliksysteem. Je moet dan je CEE stekker in de stekkerdoos steken en hem een slag naar rechts draaien. Dit gaat vaak best wel even stroef. Hij klikt dan vast en je hebt stroom.

Klik je hem niet vast dan heb je ook geen stroom. Deze kasten worden gekenmerkt door een rood knopje naast de stekkerdoos. Wil je hem losmaken dan druk je op het knopje en schiet de stekker los. Nog even doordraaien en je kunt weer op pad.

Verder dus geen enkel ander systeem gezien. Ik had echter wel voor de zekerheid onderstaande verloopstekker CEE-GB bij me. Stel je staat bij een Pub (kan zomaar gebeuren, de schotten en Engelsen zijn heel aardig en makkelijk) of je kunt ergens bij een particulier je stroom halen dan is zo’n ding nooit weg. Hij kost tussen de 9 en de 13 euro en je kunt hem onder ander krijgen bij Kampeertotaal.nl.

Elektra Schotland, Verloopstekker CEE-GB (9 tot 13 euro)
Elektra Schotland, Verloopstekker CEE-GB (9 tot 13 euro)
De Engelse Shaving plug of Shaving socket.
De Engelse Shaving plug of Shaving socket.


Shaving plug of Shaving socket

Belangrijke tip van elektra schotland: op de boot naar Engeland of Schotland maar ook in de Engelse winkels kun je voor tussen de 5 pond (op de boot) en de 3 pond (in de winkel) een verloopstekkertje kopen dat de Engelsen zelf voor scheerapparaten gebruiken. Dit is een goedkope en eenvoudige, maar vooral ook kleine oplossing voor het probleem van de elektrische aansluiting in Groot Britannie en Schotland en Ierland.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.