Doorlaatbaar tenttapijt – Nadelen en voordelen.

Wat zijn de nadelen van een doorlaatbaar tenttapijt in de voortent van een caravan of tent? Ik heb een Karsten gehad en heb nu een caravan en in beide ligt een doorlaatbaar tenttapijt.

De nadelen van dit doorlaatbaar tenttapijt komen pas naar voren als het gaat regenen. dan kan er namelijk water in je tent komen te staan. Ik had een Karsten voortent zonder ingenaaid grondzeil en ik had gewoon doorlaatbaar tenttapijt in de tent liggen. De nadelen van dit doorlaatbaar tenttapijt zijn duidelijk zichtbaar op de foto. Er loopt water je tent in, dat is duidelijk.

Doorlaatbaar tenttapijt – Voor- en nadelen

Voor ik verder ga, een bijzonder groot voordeel van doorlaatbaar tenttapijt is dat het veel beter is voor het gras en dus voor de natuur. Het gras gaat niet dood maar groeit gewoon dwars door het tapijt heen.

En dat binnen een week. Ook klavertjes groeien er doorheen. Wat wel nog een klein nadeel is van doorlaatbaar tenttapijt is dat van die hoopjes aarde van wormen doorheen kunnen lekken. Dat kan vies zijn. Maar met een bezem is het zo weer weg.

De voordelen wegen dus vele malen op tegen de nadelen. En zonder tenttapijt heb je ook last van water dus dat is geen argument.

doorlaatbaar tenttapijt 2
Typisch geval van natte voeten
Maar dat duurde slechts 20 minuten

Maar er veel meer voordelen. Deze foto’s zijn van een noodweer in Nederland in juni op een camping bij Ommen, de Lemeler Esch. Het water kwam via de luifel en de grond de tent in. Nadeel is dan dat je tijdens de onweersbui wat water in je voortent hebt.

Voordeel is dat je bij een ingenaaid grondzeil de tent dicht moet doen en dan alsnog wel het nodige water in je tent krijgt. Je moet dus altijd een beetje dweilen. Maar nu kun je dus gewoon alles open laten en binnen een half uurtje was alles weer droog. In mijn caravan heb ik nog nooit water in de voortent gehad. Ik kon dan natuurlijk niet op mijn sokken door de voortent lopen.

Het begon zo mooi op deze vroege morgen aan de voet van de Lemeler berg. Lekker buiten ontbijten en genieten van de zomerse warmte. Af en toe een licht briesje en een stralen blauwe hemel. En dus lekker relaxed lunchen onder de parasol:

kamperen noodweer
Maar wat zien we daar in de verte verschijnen … ?
kamperen noodweer

Het is een onweerswolk, een echte cumuluswolk, het onheilspellende aambeeld wat alleen maar nattigheid kan brengen.

kamperen noodweer

De cumuluswolk is nog ver weg maar hij komt snel naderbij. De drukkende warmte grijpt snel om zich heen en iedereen begint zijn haringen vast te slaan en voorzorgsmaatregelen te nemen.

En daar is de regen. Het regent echt pijpenstelen. Binnen enkele minuten staat de camping blank. Ondanks de zandgrond van de camping loopt het water binnen de kortste keren over de camping. En welke kampeerder heeft dat nooit mee gemaakt … ?

kamperen noodweer
En daar is het water …
kamperen noodweer

Het water komt door het grondzeil heen. Dit is minder erg dan het er uitziet. Ik wil geen vast grondzeil in de voortent want dan kan ik niet zoals nu de tent opendoen als het regent. Dan moet ik dit namelijk allemaal opdweilen of de tent dicht doen. Dit is dan het enige nadeel als het zo hard regent dat de bodem het water niet aan kan.

kamperen noodweer

Natte voeten, niet alleen hier, een groot deel van de camping staat rond 17.00 uur onder water.

kamperen noodweer

Het is inmiddels 17.20. Het word al lichter en als het goed is word het tussen 17.30 en 18.00 uur droog. Kan het staande water gaan zakken. En geloof het of niet maar een klein half uurtje na het onweer is alles weer droog. En dat zonder dweilen. Goede beslissing, die voortent zonder vast grondzeil.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *