Dam tot Dam fietstocht

Op zondag 23 september 2012 heb ik meegedaan aan de van Dam tot Dam fietstocht, afstand 104 kilometer. Op dezelfde dag word die route ook gelopen en en gerolstoeld.

Het is een prachtige tocht die begint op de Dam in Amsterdam en via Zaandam, OostKnollendam, West Graftdijk, De Rijp, Midden Beemster, Purmerend, Edam, Volendam, Monnickendam, Uitdam en Durgerdam en weer eindigde op de Dam in Amsterdam.

Het was een prima georganiseerd evenement waaraan 6000 fietsers deelnamen. Van snelle jongens die in rap tempo de 145 kilometer afjakkerden tot en met bejaarde recreanten die rustig aan de tocht van 40 kilometer reden.

Dam tot Dam Fietstocht 2012

Het was mooi weer, beetje winderig op het stuk van De Rijp naar Purmerend, maar verder wonderschoon, lekker temperatuurtje en geheel en al droog. Kortom, chapeau voor Le Champion, de organisatoren, en de gemeenten langs de route die er alles aan deden om het evenement in goede banen te leiden.

Ik ben om half 9 van start gegaan en was om half 3 weer terug in Amsterdam alwaar de chaos compleet was. 6000 fietsers die de stad inreden en het verkeer lamlegden. Totale congestie in het centrum en overal fietsers en voetgangers die allemaal hun eigen gang gingen.

Typisch Amsterdams tafereel. De kont was rauw maar de medaille maakte veel goed. Volgend jaar weer, dat is zeker. Nu alleen de foto’s nog, veel plezier.

Dam tot Dam fietstocht
Gezellige chaos op de Dam om 8 uur op zondagochtend

Zie de foto’s: 1 t/m 10.

Bij de Foto’s
  • 1: Gezellige chaos op de Dam om 8 uur op zondagochtend.
  • 2: De start bij de Damstraat, op weg naar de IJtunnel.
  • 3: Bij Nemo de IJtunnel in met z’n allen. Leuke afdaling, moet gezegd worden.
  • 4: De polder in richting Zaandam.
  • 5: Zwaaien naar de fotograaf bij West Graftdijk.
  • 6: West Graftdijk.
  • 7: Stempelpost nabij de Rijp.
  • 8: Pauzeren onder rook van Volendam. Er zit nu 72 kilometer op.
  • 9: Medaille halen op de Dam in de totale chaos.
  • 10: Maar wel gezellig. Terrasjes gebouwd, lekker muziekje er bij en alles en iedereen door elkaar. Het was een gedenkwaardig evenement en voor volgend jaar staat het al weer in de agenda. Liefhebber die mee willen doen kunnen kijken op de website van Le Champion. Met een groepje is zo’n toch natuurlijk veel leuker en heb je minder last van de wind. De datum van de volgende van Dam tot Dam fietstocht is 22 september 2013. Rond die tijd meld ik het nog wel even, kun je alsnog inschrijven.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *