Dakkapel plaatsen

Volgende maand gaan ze bij mij een dakkapel plaatsen en ik begin langzamerhand nerveus te worden. Er word dan namelijk een reusachtig gat in mijn dak gezaagd en dat begint op mijn zenuwen te werken.

Het ding is echter al besteld en staat klaar voor montage. Ik kan dus niet meer terug. Ergens volgende maand zit er een dijk van een gat in mijn dak over de gehele breedte van het huis op 2x50cm na (= 2×1 spant).

En dat is een groot gat, heel erg groot.

Nou ken ik iemand die iets heel vervelends in mijn hoofd heeft geplant. Hij zegt namelijk al anderhalf jaar lang dat alle dakkapellen gaan lekken. En dat is gaan zeuren en gisten in mijn kop.

Dakkapel plaatsen.
Dakkapel plaatsen

Nu ben ik dus niet alleen bang voor dat enorme gat maar ook nog voor lekkage. En ik kan niet meer terug, zoals reeds eerder gezegd.

Anderzijds is het wel de moeite waard. Ik krijg een kamerbreed uitzicht terwijl de wijk waar ik over uitkijk maar maximaal 2 verdiepingen hoog is. Daar kijk ik dus ruimschoots overheen. De Flevopolder aan mijn voeten.

Kan ik ook het onweer en de bliksem mooi zien. Als die kapel dan tenminste niet gaat lekken. Akelige vent die dat in mijn hoofd heeft geschroefd. Verder geen foute kerel maar dit was niet aardig.

Ik moet nu de gemeente gaan bellen want er komt een kraan die dat enorme ding over mijn dak gaat tillen en hem hopelijk op de juiste plek neerzet. En dan maar hopen dat het gat groot genoeg is of erger nog, vooral niet veel te groot.

En zo verschijnen de beren achter elkaar op de weg. Menig rampscenario heeft zich al voor mijn ogen afgespeeld. En ik droomde van lekkage, wakker worden van gedrup op de achtergrond.

Misschien moet ik iemand anders opzadelen met die angsten. Iemand bij ze dit jaar ook een dakkapel plaatsen.

Vrijwilligers kunnen zicht melden.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *