CV ombouw zuinig

Onze CV ombouw word steeds zuiniger. Inmiddels zijn er twee klaar waarvan ik er 1 zowel aan de onderkant, de bovenkant en de voorkant open heb gemaakt. Het effect is merkbaar, de kamer word sneller en behaaglijker warm.

De grote cv ombouw aan de achterzijde van de kamer heeft de grootste wijzigingen ondergaan. Er zitten 3 roosters aan de bovenkant met ventilatoren aan de onderkant zodat de warmte de hoogte in word geblazen. Op die manier krijg je circulatie.

Aan de onderkant heb ik 2 sleuven gemaakt ter hoogte van de ventilatoren zodat koude lucht kan worden aangezogen die tussen de radiatorpanelen omhoog word geblazen. Zo ga je veel efficiënter met je warmte om wat ook weer zuiniger is.

CV Ombouw.
Tussenfase, het nieuwe paneel.

Aan de voorkant heb ik radiatorpanelen van de gamma ingebouwd waardoor ook daar meer warmte uit kan stralen. Dit ziet er bovendien best mooi uit al zeg ik het zelf.

Al met al kost het best een paar centen. De radiatorpanelen kosten 55 euro per stuk en ik heb er 3 nodig. De ventilatoren kosten me voor 2 dubbele sets 140 euro, dan nog de nodige elektra, een pot verf om de panelen te rollen en wat klein spul.

Verder heb ik voor de voorkant een plaat MDF moeten kopen van 40 euro dus al met al zit ik op de 350 tot 375 euro. Maar dat is wel de moeite waard.

Kostte het me vorig jaar uren om de boel behaaglijk warm te krijgen, nu zet ik al na 2 uurtjes de verwarming uit en dan heb ik het over 1 dubbele radiator. De andere twee gebruik ik dan niet eens.

Bovendien is het prettiger warm omdat de warme lucht circuleert en dus ook de onderkant van de lucht warmer word. Ik kan iedereen dus deze klus aanraden die ook een cv ombouw heeft en wat energie wil besparen.

Ik heb stadswarmte en hoewel dat relatief gezien erg goedkoop is in deze dure gastijden is elke bezuiniging meegenomen.

CV Ombouw.
Het voltooide produkt

Nu nog de radiator aan de voorkant. Dat word nog een hele klus want die moet helemaal opnieuw worden opgebouwd. Het paneel zit tegen de radiator aan en moet naar voren worden gehaald.

Ook zit de knop helemaal ingebouwd waardoor we er nauwelijks bij kunnen komen.

Dat word nog een hele klus dus.
Hopen dat het klaar is voordat de bollen gaan bloeien.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *