Cret de Chatillon of Semnoz – Lac Annecy

De Cret de Chatillon of Semnoz is een mooie col bij Lac Annecy. Hij heeft mogelijke startplaatsen waarvan Annecy zelf en Sevrier de belangrijkste zijn. Het is vrij eenvoudige col maar op het einde kom je toch nog percentages tussen de 9 en 11% met kleine uitschietertjes.

Het is een mooie col om de kuiten even los te trappen als je hier in de buurt wilt gaan pedaleren. Het is bovendien een fraaie toeristische route, zeker als je zorgt dat de poot richting Jorioz in de route zit. En je pakt ook meteen een tweede col mee, de Leschaux. Dat is niet meer dan een kruispunt maar er kan er wel weer eentje afgekruist worden.

Adviesroute Semnoz of Cret de Chatillon

Op de heenweg start je bij voorkeur in Sévrier, daar de D912 naar de Col de Leschaux en dan via de D110 naar de Semnoz / Cret de Chatillon. Vandaar weer terug naar de Col de Leschaux en naar beneden via de route D10 richting St. Jorioz. Dat is in ieder geval de mooiste route. Ergens halverwege ga je rechtsaf de D10b op, wederom richting St. Jorioz. Vanaf Annecy is hij langer maar niet minder steil. De route vanaf Sevrier krijgt elders op internet 3 sterren terwijl de route vanaf Annecy er 1 krijgt.

cret de chatillon semnoz
cret de chatillon semnoz
cret de chatillon semnoz lac annecy

Hierboven een kaartje van de 3 routes langs de Cret de Chatillon of Semnoz en de twee belangrijkste hoogteprofielen vanaf Sévrier en Annecy. Vanaf St. Jorioz is het profiel vrijwel gelijk aan de route vanaf Sévrier. Hij is alleen ietsjes korter. De col is globaal tussen de 15 en de 23 kilometer lang. Het is uitstekende testcase voor de cols in de omgeving. Vrijwel alle cols in deze omgeving zijn kort en relatief steil.

Rondom het meer van Annecy kun je een paar mooie routes samenstellen. Afhankelijk van je mogelijkheden kun je daar ook cols zoals de Col de la Croix de Fry of zelfs Lac Bourget bij betrekken. Verder moet je denken aan de Col du Marais, de Forclaz, de col de Contabandiers, de Col de l’Epine en de col de plan Bois. Keuze genoeg dus.

Het is ook een mooie toeristische route die een mooi beeld geeft van de omgeving, het Lac Annecy in het bijzonder. Je  zult hier fraaie vergezichten treffen alsmede schilderachtige dorpjes. En natuurlijk begint en eindigt deze fietstocht langs de boorden van het Lac Annecy. En dat staat garant voor prima horeca, lekkere terrasjes, een frisse duik en genoeg campings om hier een mooie vakantie te vieren.

Ik verwijs graag naar mijn pagina over Lac Annecy voor links naar die cols en ander informatie. Ook kun je drie profielen bekijken op de site:  Semnoz col de Chatillon op Cyclingcols.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *