Cols Lac Annecy – Fietsroute en profielen

Cols Lac Annecy is een artikel over Col’s rondom het prachtige meer bij Annecy. Niet alleen het meer is erg mooi maar je kunt hier prachtige fietsen, ook als je geen auto hebt en vanaf de camping op pad wilt gaan. Ik heb twee keer in dit gebied op de camping gezeten, 1 keer in Thones en 1x in Sevrier. Er zijn trouwens heel veel campings in dit gebied maar ze zijn alleen open in het hoogseizoen en dan weer in de winter vanaf december.  Maar tot eind september kom je nog wel ergens terecht.

Cols Lac Annecy bestrijkt een gebied tot 1.5 uur rijden vanaf het Lac Annecy, Sévrier en Thones in het bijzonder. Ik begin echter met de cols lac Annecy die je rechtstreeks vanaf het Meer kun rijden.

Cols Lac Annecy

Hieronder een kaartje met de cols en de belangrijkste plaatsen.

cols lac annecy

Opsomming Cols Lac Annecy

Semnoz of de Cret de Chatillon: 
Deze col rij je vanaf Annecy, Sévrier of Saint Jorioz. Vanaf Sévrier en Saint Jorioz is de beklimming het mooist. Ik raad aan vanuit Sévrier omhoog te gaan en te dalen via Saint Jorioz. Vanaf de Col de Leschaux naar Jorioz geeft een mooi uitzicht op het meer.

Col de Forclaz
Dit is bijzonder fraaie beklimming, niet al te moeilijk en met mooie uitzichtpunten. Boven gekomen zit je op een mooie hoogvlakte en verderop kijk je uit over het lac Annecy. Een absolute aanrader.

Col du Marais
Deze col heeft minder sterren en is ook helemaal niet steil. Je kunt hem fietsen vanaf Thones, Merlans (col de l’Epine) of Saint-Ferréol. Ik zie deze col meer als een route die je kunt gebruiken om een mooi rondje te rijden en nog een colletje mee te pakken ook. Richting Thones en Les Clefs heb je ook de Col de la Croix Fry, de col de plain Bois, de col de Merdassier en de col de Aravis.

Col de l’Epine
Deze col is net als een aantal andere cols in dit gebied niet al te lang maar wel met een paar pittige percentages. Hij krijgt 4 sterren en andere hoge waarderingen op diverse sites. Je rijd hem via Marlens aan de D1508. Absolute aanrader, misschien wel de mooiste col in dit gebied.

Col de Plan Bois
Col die je vanaf 2 kanten kunt benaderen. Vanaf Le Clefs en via de Col de la Croix de Fer.

Col des Contrabandiers
Dit is een enigszins mysterieuze col waar ik pas meer over kan zeggen als ik er geweest ben.

Col de Bluffy
Dit is echt niet meer dan een kruispunt. Deze col komt voor in de Tour de France van 2018 maar het is een col die bewijst dat een col geen berg is maar een hoog punt in een verbindingsroute in de franse alpen tussen één of meerdere plaatsen. Net als de col de Merdassier (bij de croix Fry), de col de Leschaux (cret de Chatillon of Semnoz) en de col de Meraillet (barrage de Roselend)

Verder zit je in dit gebied dichtbij een aantal prachtige cols. Als ik zeg dichtbij dan bedoel ik tot maximaal 1.5 uur rijden. Maar ook op minder dan een uur heb je nog steeds een aantal beeldschone cols en wandelgebieden.

Bij het Lac de Bourget
Rondom het gebied

Cols Lac Annecy in een fietsroute

Verder kun je in dit gebied een aantal mooie routes zelf samenstellen. Hieronder een kaartje met mogelijke routes vanaf het Lac Annecy. Hier zijn niet de mogelijkheden in betrokken richting de Col de la Croix Fry in combinatie met bijvoorbeeld de col de Plain Bois.

fietsroute cols lac annecy

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door