Cols Auvergne

Cols Auvergne is een opsomming van Cols in de Auvergne die ik zelf heb gefietst in 2017. Ik kampeerde op camping Les Bombes in Cambon sur Lac, een prima uitvalsbasis voor een mooie fietsvakantie in de Auvergne. Cols Auvergne omvat 8 cols maar 2 daarvan noem ik “pikkers”. De col de Eylac en de Col de Serre ben ik gepasseerd op weg naar de Pas de Peyrol. Maar goed, ik ben er geweest en de foto’s zijn gemaakt.

Bij een aantal cols verwijs ik bovendien naar  het verslag van een wandeltocht. Zoals de Pas de Peyrol. Ga daar alsjeblieft niet alleen maar met de fiets heen maar beklim die top (via een indrukwekkende betonnen trap) en aanschouw één van de mooiste uitzichten van de Auvergne.

Col d’Ordanche

Hieronder de verslagen in woord en beeld van de beklimmingen per fiets van de  genoemde cols Auvergne:

Fietsen in de Auvergne is een abslote aanrader. Niet alleen kun je hier prachtig fietsen maar de Auvergne is bovendien een gebied van bijzondere schoonheid. Met name het vulkaangebied is heel erg mooi en je kunt de restanten van de vulkanen duidelijk zien.

Vooral indien u een bezoek brengt aan de Pic du Midi zult u complete vulkanen rondom deze berg kunnen zien liggen. De vorm is onmiskenbaar. Maar ook in de rest van de Auvergne zult u fraaie bergen vinden die zowel met de fiets als te voet prima te beklimmen zijn.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door