Cols Auvergne – De mooiste beklimmingen

Cols Auvergne, een opsomming van de mooiste cols in de Auvergne met handige informatie. De mooiste col’s in de Auvergne, wie zal het zeggen. Deze opsomming is van Klimtijd.nl en ik heb het lijstje handig op een rijtje gezet met alle informatie in een oogopslag. Later zal ik een eigen klassement maken van de mooiste cols Auvergne en de Franse alpen.

Hieronder het rijtje met Cols Auvergne met de plaats waar gestart word, het gemiddelde en het maximale klimpercentage en de afstand in kilometers.

Cols Auvergne, de mooiste beklimmingen

Voorheen was de beklimming van de Puy de Dome de mooiste. Maar die beklimming is niet voor wegfietsers en is inmiddels zelfs gesloten. Vandaar dat dit rijtje begint met nr. 02. Overigens kun je de Puy de Dome doen via de Col de Ceyssat nr. 23/30. Vervolgens met je wandelschoenen door naar de top van de Puy de dome.

La Banne d’Ordanche
Col du Chevalard
Col de la Croix Saint Robert
Col d’Aulac
Col de Néronne
Col de Prat de Bouc

Staan er twee nummer aan het begin van de regel dan betreft dit twee verschillende beklimmingen naar dezelfde top. De nummer geven de plek aan op de ranglijst van de mooiste beklimmingen.

Welke beklimming het moeilijkste is moet u zelf uitmaken. Ik vond Alpe d’Huez makkelijker dan de Col de la Croix de Fer. Liever kort en stijl, 8.5 gemiddeld met een max van 10.2% over 13.5 km dan 28 kilometer 5 gemiddeld met een max van 10%.

Col du Pertus
Col de la Croix Morand
Col de la Soeur
Pas de Peyrol (Puy Mary)
Col de Besseyre
Col d’Entremont
  • 19) Start: Dienne / gem 5.4% / max 9.7% / lengte 2.6 km / 141 m klimmen / Top 1211 meter.
  • 20) Start: Murat / gem 4.2% / max 8.2% / lengte 7.2 km / 308 m klimmen / Top 1211 meter.
Col de la Nugère

Tip: verkijk je niet op de statistieken. Zelfs het maximum is een gemiddelde over een bepaald stuk. Denk dus niet te snel “dat is een makkelijke” of dat is een moeilijke” afdaling. je verkijkt je snel op die cijfertjes.

En makkelijk is nooit écht makkelijk. Neem de col d ‘Ornon bij Bourg d’Oissans. Lijkt een makkelijk colletje om even warm te rijden voor Alpe d’huez. Maar als je aandachtig op internet de commentaren leest blazen heel wat mannen hun kuiten daar op. Dat is dus alleen voor de goed getrainde cycloklimmers een makkelijke klim.

Col de Ceyssat
Col des Goules (nabij de Puy de Dome)
Col de Redondet
Col de Legal
Col de la Ventouse
Lac Guery
Col de la Geneste (nabij Puy de Sancy)

Tot zover de lijst cols Auvergne. Het is meteen een lijst van alle cols Auvergne. Er zal er ongetwijfeld eentje ontbreken maar dat hoor ik dan wel. Via het contactformulier bovenaan deze pagina hoor ik graag wat er nog mist of onjuist. Binnenkort zal ik deze informatie als Word document beschikbaar stellen als download. Je kunt deze cols Auvergne wel op Google zien inclusief alle campings.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *