Col du Pre – Beaufort – Tour de France 2018

De route naar de Col du Pre is behoorlijk stijl en te vergelijken met de Alpe d’Huez. Het is officiële klim en dus kun je lekker de borden volgen, inclusief kilometers en de hoogtemeter. Het is hard werken met veel haarspeldbochten. Er zitten 3 stukken van rond de 11% in en de laatste anderhalve kilometer zit gemiddeld boven de 10%. Maar je borst maar nat dus. Ook aan het begin zitten een paar felle stukken. Alleen tussen kilometer 4 en 5 kun je even uitrusten.

Col du Pré  *****

Op de top van de Col du Pre is het uitzicht over het meer en de bergen ronduit magistraal. Vanaf de Col du Pré kun je vervolgens doorrijden naar de Barrage de Roselend en de Cormet de Roselend. Dit is een prachtige 5 sterrenrit met schitterende vergezichten en hoge toppen.

Vanaf de Col du Pré rij je even door om vervolgens een kilometer of 2 af te dalen naar de Barrage de Roselend. Je steekt vervolgens de dam over en komt terug op de klassieke route voor de klim naar Cormet de Roselend via de Col de Meraillet. Dat is de D925 die je ook rechtstreeks vanuit Beaufort kunt nemen. Die is wat minder steil maar ook wat langer.

Col du Pré via Beaufort
Col du Pré via Barrage de Roselend / Col de Meraillet

Je kunt de Col du Pré ook rijden vanaf Beaufort en dan via de Barrage de Roselend rijden. Dit is feitelijk de andersom. Verder is er nog de mogelijkheid om via Bourg-Saint-Maurice naar de Cormet de Roselend te rijden en dan via het Lac / Barrage de Roselend de Col du Pré beklimmen. Dit is een erg mooie route, misschien wel de mooiste, zeker als je dan ook nog via de D218 door fietst naar Beaufort. Dit is een vrij slechte en heel steile afdaling maar het is ook en hele  mooi route.

Col du Pre & Cormet de Roselend

Je kunt deze klim trouwens op meerdere manieren combineren met de Cormet de Roselend. Er is een mooi rondje van ongeveer 50km. Je klimt dan vanaf Beaufort naar de Col du Pre (D218), dan naar de col de Meraillet, langs het Lac / Barrage de Roselend en dan richting Cormet de Roselend. Op de terugweg zou ik de D925 nemen via de Col de Meraillet. Dat is een lekkere brede weg en als afdaling aanzienlijk prettiger dan de route terug via de Col du Pre D218. De laatste is trouwens wel erg  mooi.

Verder is er nog de Barrage de Saint Guérin. Die vind je aan het einde van de D218d. Dit is een mooie en niet al te moeilijke klim naar een prachtig meer waar je (met goeie banden) nog  een heel stuk omheen kunt fietsen ook. Maar de weg langs het meer is wel slecht. Prachtige gebied voor mountainbikers, dat moet gezegd worden.

Hierboven een kaartje met weg nummers
Klik op de afbeelding voor een groter formaat

Col du Pre links

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.