Col du Marais bij Lac Annecy

De Col du Marais is een leuke col om Lac Annecy en de omgeving te verkennen. Hij is niet al te steil, niet al te lang en makkelijk te combineren met andere cols in dit gebied. Je kunt dan via Thones en Menthon-saint-Bernard een mooie route rijden met een glooiend profiel. Je kunt de combinatie uitbreiden met de Semnoz en diverse rondjes rijden rondom het meer meerdere col’s

Beide profielen van de Col du Marais zijn eenvoudig en makkelijk te rijden, ook voor mensen met een gewone elektrische fiets. De omgeving is landelijk en bied fraaie uitzichten op de omliggende bergruggen. Je rijd feitelijk over een hoogvlakte tussen de bergen door. Mede daarom is het een prima route om de benen los te rijden.

col du marais vanaf thones
col du marais vanuit saint ferreol

Er zijn dus meerdere routes te maken met deze col du Marais. Wie niet al te veel fietsbenen heeft kan ook via Saint Ferreol naar de col du Marais rijden en dan via de Col de l’Epine terug afdalen naar Marlens.

Kijk wel even op de kaart want je wil niet via de D1508 terug rijden. Maar als je doorrijd vanuit Marlens via de D182 kom je in Faverges en dan via de D12 terug naar Saint Ferreol. Via de Col du Marais kun je ook een paar grote rondes samenstellen.

Overigens is een kleine waarschuwing op zijn plaats. In dit deel van de Franse Alpen kan het weer bijzonder snel omslaan. Zorg dus altijd voor regenkleding en zoek een veilig heenkomen bij donder en bliksem. Het kan hier echt behoorlijk spoken. Pas dus op en neem geen risico bij onweer.

Hieronder 2 kaartjes die enerzijds de route en locatie van de Col du Marias weergeven en met een simpele foto van Google streetview een beeld geven van de omgeving. De foto is een mooie weergave van de omgeving en het karakter van hoogvlakte dat je hier tegenkomt.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *