Col des Contrebandiers – Col bij Lac Annecy

De Col des Contrebandiers, vrij vertaald de smokkelaarsberg of smokkelaarsroute, is een kleine maar hier en daar pittige col ten oosten van het lac Annecy. Je kunt er dus meteen vanaf de camping tegenaan fietsen. Er is relatief weinig over bekend maar wat ik heb kunnen vinden staat op deze pagina.

Col des Contrabandiers

col des contrebandiers bij lac annecy profiel

De Col des Contrabandiers 1054 m (smokkelaarsberg) bevind zich boven het meer van Annecy op de hellingen van de Mont Veyrier. Het is een doodlopende col (voor fietsers) maar wandelaars kunnen zich hier helemaal kunnen uitleven.  Het is een leuke niet al te lange klim (vanaf de parkeerplaats 6 a 7 km) met een gemiddelde van 6.7% en een (korte) max van 13%.

col des contrebandiers

Je moet wel van tevoren goed de kaart bestuderen want zeker in het begin ga je makkelijk verdwalen.

In het tweede deel van de klim krijg je een paar mooie uitzichten met de Mont Blanc op de achtergrond. Maar dat laatste heb ik vaker gehoord in dit gebied maar ik heb hem nog nooit gezien.

Bij Col des Contrebandiers (feitelijk een alpenweide) heeft u geen direct zicht op het meer van Annecy. Vele wandelpaden bieden echter toegang tot het balkon Balcon des Contrebandiers, de Monts Veyrier het platform van een oude kabelbaan (gesloopt in 2001) waar je kunt genieten van een uitzonderlijk panorama van het meer van Annecy en de Semnoz.

Maar ja, dan moet je wel de wandelschoenen aantrekken. De Col des Contrabandiers biedt de gemiddelde outdoor liefhebber dus 2 kansen op een mooie dag, en misschien nog wel meer ook. Maar ik heb op internet gezien dat die wandeling erg de moeite waard is. Het is ongeveer 1 kilometer te voet maar ook onmogelijk met de fiets te doen.
Vanaf dat punt (een soort klif) kun je helemaal over het Lac Annecy uitkijken en aan de overkant de Semnoz zien liggen. Het wandelingetje is dus zeker de moeite waard.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *