Col de Saisies – Via Flumet Tour 2018

De Col de Saisies is een mooie col om te fietsen totdat je boven komt. Saisies is een groot wintersportoord in de Franse Alpen en dat zijn doorgaans niet de meest romantische plekken om in de zomer te bezoeken. Zoals gewoonlijk betreft het een verzameling appartementencomplexen, skiliften en grote parkeerplaatsen. De Col de Saisies is wel een mooie fietstocht die bovendien een hoop mogelijkheden biedt om op te nemen in een pittige fietsronde.

De Col de Saisies

Ik fiets de Col de Saisies vanaf Flumet, een alleraardigst plaatsje in de buurt van Thones (sector Albertville, Annecy). Het is een mooie tocht hoewel het begin erg druk is. Dit gebied is volledig toegewijd aan  de wintersport en in de zomer word hier geklust, schoongemaakt en gebouwd. Maar zodra je eenmaal lekker op weg ben en voorbij Notre Dame Bellecombe ben je al snel vrijwel alleen op de weg. Het is een gebied  wat mooie vergezichten bied op de omliggende bergtoppen.

Profiel van de beklimming vanaf Flumet

De Col de Saisies is geen moeilijke beklimming, dat kun je aan het profiel zien. Het is een welkome afwisseling na een aantal pittige beklimmingen zoals de Col de la Croix de Fry, de Cormet de Roselend in combinatie met de Col du Pre en niet te vergeten de monsterachtige Col de la Madeleine, de zwaarste col die ik ooit heb gefietst.

Het is een beklimming die je kunt combineren met de Mont de Bisanne en nog een aantal col’s rond Beaufort, Bourg Saint Maurice en Thones. Als je tenminste de kuiten hebt om dergelijke rondjes te rijden. Ik doe dat niet en voor mij was de Col de Saisies een leuke col waar ik dagje lekker gefietst heb.

Je kunt de Col de Saisies ook fietsen via Villard sur Doron en de Monte de Bisanne, ook wel Mont Bisanne en signal de Bisanne geheten.

En natuurlijk heb ik er weer een mooie fotoserie van gemaakt.

Hieronder dus een fotografische impressie van de 15 kilometer naar de Col de Saisies vanaf Flumet, dezelfde route die de Tour van 2018 ook volgt.

Het begin van de rit, Flumet, een schilderachtig plaatsje
Onderweg fraaie vergezichten en mooie haarspelden
En als enigszins teleurstellende apotheose het wintersportoord Saisies

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.