Col de Plan Bois – Les Clefs en Thones

De Col de Plan Bois is een plateau dat zich tussen de alpentoppen bevind in de driehoek Manigod, Les Clefs en Thones. Rond deze driehoek is menig col te bedwingen zoals de Col de la Croix Fry, de col de Merdassier, de Col du Marais, de col des Aravis, de col de l’Epine en als je echte fietsbenen hebt ook de col de Saisies en de Montee de Bisanne. Je bent vlakbij het Lac Annecy en zit hier midden tussen de Alpentoppen.

Col de Plan Bois

Afstanden
  • Les Clefs – Col de plan Bois = 7 kilometer (steil, idem via Le Foux)
  • Col de plan Bois – Manigod D16 = 6.3 km (Dalen en klimmen)
  • Manigod D16 – Les Clefs – 6.8 km (dalen)
  • Les Clefs – Thones = 3.5 km (vlak)
  • Col de plant Bois – Col de la Croix Fry = 11.7 km (pittig stijgen vanaf Manigod)
  • Col de la Croix Fry – Les Clefs  via de D16 = 11.4 km (dalen, mooie route)

Hieronder de 2 profielen. De linkse vanaf Les Clefs en de rechtse vanaf Thones en manigod via de D16. In beide gevallen is het best een pittige klim maar gelukkig relatief kort. Onderweg ga je niet al te veel tegenkomen maar op de Col de Croix Fry is zeker de mogelijkheid voor een lekkere bak koffie. Of er in Manigod iets open weet ik niet. Het is een typisch wintersportdorp dus reken er niet op. Er is wel een Hotel maar of je daar nou lekker kunt gaan zitten is de vraag.

Je kunt de col de Plan Bois op verschillende manieren rijden. De D16 is op zich geen al te lelijke route maar via de route Le Foux is hij veel mooier. Je kunt dan naar believen variëren met verschillende routes vanaf de Col de la Croix Fry en omliggende cols zoals de Merdassier en de Aravis.

Vanuit Les Clefs kun je een rondje rijden. Dit is een erg mooie en rustige route die soms 3 en soms 4 sterren krijgt. Op klimtijd is de col de plan Bois niet terug te vinden. Dat verbaast me hogelijk want deze col is niet onbelangrijk om mooie routes in dit gebied uit te zetten.

Hieronder vind je een aantal kaartjes en 2 foto’s van kruispunten. Een mooie route is via Le Foux naar de col de Plan Bois. Dan terug en via Manigod naar de col de Croix Fry en dan afdalen via de D16. Dan nog vanaf Thones 3.5 km naar Les Clefs en je hebt een mooi rondje van ongeveer 30 km waarvan je de helft afdaalt. Zomaar een suggestie in dit prachtige fietsgebied.

col de plan bois
col de plan bois fietsroute
Kruising
col de plan bois autoroute
Kruising
col de plan bois col de croix fry
Kaart van de route via Le Foux en Manigod
De route via de D16 en de locatie van de Col de la Croix Fry

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *