Col de Pierre Carree – Haute Savoie

De Col de Pierre Carree is een typische col voor dit gebied. Hij voert je naar een plateau wat primair een skioord is. Maar er is ook een col (twee zelfs) en een golfbaan. Verder is het een uitgelezen gebied voor een wandeling. Kortom, welkom in de Haute-Savoie.

Er zijn twee routes die naar de col de Pierre Carree leiden. De ene start in Cluses en gaat via de D902 en de D6 bij Chatillon sur Cluses richting Araches la Frasse. De andere gaat via de het plaatsje Balme langs de D1205 via de andere kant van de D6 ook weer naar Araches la Frasse. Vervolgens is de route voor dik 14 km voor beide routes gelijk. De routes doen qua schoonheid weinig voor elkaar onder.

Hierboven 2 profielen van de col de Pierre Carree en hieronder van de afdaling (en klim terug) naar Flaine, het wintersportresort dat zich op deze hoogvlakte bevind. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat er maar weinig wintersportplaatsen zijn die lelijker zijn dan Flaine. Ik zou er dan ook alleen maar even heengaan om de rit af te maken. Vervolgens omkeren en maken dat je wegkomt. Het moet hier in de winter wel heel erg mooi zijn om te skiën want voor de omgeving hoef je het niet te doen.

Hieronder rechts een kaartje van de 2 routes die je kunt nemen naar de Col de Pierre-Carrée. Via Balme/D1205 is wat korter, 21.5 tegen 27km. Hij is dan ook meteen wel wat steiler maar dat geld alleen voor de eerste 7 kilometer. Echt steil is deze col trouwens niet. Met een paar kleine echt steile stukjes is het een lekkere vol om warm te draaien voor het grote werk. Een lang stuk van rond de 7% (10+ km) zorgt voor een helling waar je een prima alpen-workout kunt doen. Gemeen percentage natuurlijk, die 7%. Lijkt weinig maar als je de poten ergens kunt opblazen is het wel op een helling van 7%.

col de pierre carree
Klik op de afbeelding voor een groter formaat

Overigens is Cluses maar 50km verwijdert van Lac Annecy. Ben je daar dus lekker aan het kamperen dan is een ritje die kant op geen onmogelijkheid. Je kunt kiezen tussen de Peage, de A40, of over de oude D1203/D1205. Prima optie en het kost niks. Wil je lekker opschieten dan zou ik gewoon de A40 nemen, zo mooi is het hier nou ook weer niet.

Als je een mountainbike hebt of van wandelen houd moet je even goed opletten in dit gebied. Je kunt namelijk vanaf een kleine anderhalve kilometer vóór de col de pierre Carree bij Auberge de Vernant en het skistation du Lac met de fiets of lopen naar een paar cols en een meer. Het begin is niet al te fraai maar verderop is het echt heel mooi. Je kunt dan onder andere naar de Col de Vernant en de Col de Grands Vans. Maar dan moet je wel goeie kuiten hebben en banden die tegen grind kunnen want asfalt vind je daar niet meer.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *