Col de Notre Dame des Abeilles – Mont Ventoux

De col de notre dame des Abeilles is een nogal saaie col tussen Sault, Flassan, Ville-sur-Auzon, Monieux en de Mont Ventoux in een beeldschoon gebied in de Provence. Gelukkig kun je hem fietsen in combinatie met de Mont Ventoux of de Gorge de la Nesque, een bijzonder fraaie fietsroute tussen Ville-sur-Auzon en Sault.

Via de D1 en de col de notre dame des Abeilles kun je een mooi rondje rijden tussen Sault, de Mont Ventoux en Bedoin of Malaucene. En ondertussen natuurlijk genieten van het fraaie landschap, de weelderige wijngaarden en de schilderachtige dorpjes. Dit is Frankrijk op zijn best met heerlijke wijnen, glooiende heuvels, indrukwekkende wijngaarden, de intense lucht van lavendel en heerlijk eten.

De col de notre dame des Abeilles is geen toonbeeld van schoonheid. Wat dat betreft valt deze fietstocht over de D1 tussen Villes Sur Auzon en Sault aardig uit de toon in dit adembenemende gebied.

Het is echter wel een uitstekende kuitenkraker om je voor te bereiden op de tocht der tochten, de beklimming van de Ventoux via welke route dan ook. In combinatie met de Gorge de la Nesque is het bovendien een heerlijk rondje fietsen met Ville-sur-Auzon, Flassan, Sault, en Monieux als aantrekkelijke pleisterplaatsen.

Col de Notre Dame des Abeilles

Je kunt de col notre dame des Abeilles maar liefst op 4 manieren benaderen: via Ville-sur-Auzon, Sault, Flassan en Monieux. Via Monieux krijg je een helling van 17% om je oren maar die route is via de Gorge de la Nesque wel de mooiste. Integreer je de Notre dame des Abeilles in een rondje via de Ventoux dan is de optie via Flassan een relatief korte shortcut naar Sault.

Hieronder een kaartje van het gebied met de verschillende wegnummers. Het kaartje kun u eventueel hier downloaden met de rechter muisknop.

Col de notre dame des abeilles villes sur auzon sault d1

Ik heb deze tocht gemaakt op een doordeweekse dag in september en de D1 was rustiger dan de D942, de route door de Gorge de la Nesque. Maar echt gezellig is het niet. Wat ik wel indrukwekkend vond was het uitzicht op Mont Ventoux. Die zie je regelmatig als een dikke rijpe puist boven het landschap uitsteken. En daar zijn natuurlijk foto’s van, kijk daarvoor maar onderaan deze pagina.

Zoals gezegd zijn er 4 verschillende routes

Qua moeilijkheidsgraad en afstand ontlopen ze elkaar niet zo veel. Alleen de beklimming via Monieux heeft een bijzonder steil stukje van 17% in de route. De langste route is die vanaf Flassan, 12 kilometer. De andere 3 zijn tussen de 7 en de 10 kilometer.

Hieronder nog een fotoserie met indrukken van de omgeving. Niet geweldig, ik kan het niet ontkennen. Maar als doorgaande route op weg naar de Ventoux of als rondje met de Gorge de la Nesque zonder meer acceptabel.

De Foto’s van de Col de notre dame des Abeilles

FotoShow

Openbaar   9 items in col-de-notre-dame-des-abeilles-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *