Col de L’Epine – Lac Annecy

De Col de L’Epine is een mooie col die 3 en soms wel 4 sterren krijgt. De col de l’Epine is een typische col voor dit gebied, kort met steile stukken van 10% of meer. Het geeft mooie uitzichten op de omliggende gebergten en voert u door een landelijk en rustig gebied. Het is een col die zich prima laat combineren met ander cols in dit gebied zodat je een paar mooie rondjes kunt samenstellen.

Col de L’Epine, Lac Annecy

Het leuke van deze col is ook dat hij prima is te combineren met andere cols in dit gebied en een rondje om Lac Annecy. Ben u daar in buurt aan het kamperen en bent u een grage fietser in de bergen dan moet u hier zeker langsgaan en de col combineren met de Col de Marais, de col de Forclaz, de cret de Chatillon, de col de Plan Bois. De echte kuitenkrakers kunnen richting col de la Croix de Fry en zelfs de col des Aravis. Hieronder twee kaartjes die een licht laten schijnen over de diverse mogelijkheden.

col de l'Epine fietsroutes
col de l'epine ander cols rond annecy

Col de L’Epine – profiel

Het profiel van de col de l’Epine is niet echt dramatisch maar wel pittig. Het is een typische Annecy-col, kort met steile stukken van 10% en meer. De totale lengte is slechts 7 kilometer met 490 kilometers. Via Serraval geeft hij direct toegang tot de col de Marais om vervolgens richting de col de Plan Bois en dan via le Clefs weer retour richting Marlens. Dat is een rit van zo’n 50km. Ben je in bezit van Google maps kijk dan vooral even goed naar de route want er is, ongeveer 6 km voor les Clefs een weg naar rechts die een shortcut bied naar de de col de plan Bois. Wat dit voor een weggetje is weet ik niet. En anders neem je geen risico en pak je de route gewoon via Les Clefs.

col de l'epine profiel
col de l'epine

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *