Col de la Forclaz de Montmin – Lac Annecy

De Col de la Forclaz de Montmin is een absolute killer zoals je er een nog een paar hebt rond Lac Annecy. Kort maar krachtig is een understatement. Hij is maar 8 kilometer lang maar met percentages tussen de 10% en de 13% aan het begin en het einde van de beklimming is het een ware kuitenkraker waar je niet al te licht over moet denken. De col de la Forclaz de Montmin, niet te verwarren met een col van dezelfde naam in Zwitserland, staat garant voor vuurwerk met als beloning een paar mooie vergezichten op Lac Annecy en de bergtoppen in de omgeving.

Col de la Forclaz de Montmin

De Col de la Forclaz de Montmin kun je van 2 richtingen benaderen: vanaf Menthon Saint Bernard (*****) en vanaf Le Villard / Vesonne cq de D1508/D42 (****) In beide gevallen is het een beklimming die hoge waardering oogst maar ook in beide gevallen kort en supersteil is. Maar je borst maar nat dus.

De profielen

col de la forclaz
col de la forclaz montmin monthon st bernard

Profielen van de Col vanaf beide startpunten. Overigens is deze col ook nog te beklimmen in combinatie met de col de l’Epine en de col de Marais. De col de la Forclaz maakt deel uit van een groep col’s rondom het Lac Annecy die je in verschillende combinaties kunt fietsen. Hou er wel rekenining mee dat het allemaal korte maar zeer steile col’s zijn. Niet om even in te fietsen dus, dit zijn stuk voor stuk ware kuitenkrakers.

De rondjes die zijn uit te zetten varieren van 40 km tot dik 200 km. Dat hangt er ook vanaf of je de col de la Croix de Fry e.o. er bij gaat betrekken. Ook kun je de andere kant oprijden richting Mont du Chat, het Lac du Bourget, waar je ook nog eens lekker rond kunt gaan fietsen. Kortom, leef je uit of pak zo’n col afzonderlijk en geniet van de omgeving.

Parkeren Col de la Forclaz 

In de meeste omliggende plaatsjes is wel een parkeerplaatsje te vinden. In het geval van Vesonne en le Villard kun je ook nog even een kilometertje linksaf rijden naar Giez, kun je ook nog een rondje golfen.

Vanaf Monthon St. Bernard kun je op verschillende manieren de D42 op. Je kunt ook nog in Talloires starten als je er toch bent. Even terugrijden over de D1508 en dan naar de D42 of anders via Bluffy (col de Bluffy) en de D169. Hieronder twee kaartjes met route-suggesties.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *