Col de la Chambotte – Lac du Bourget

De Col de la Chambotte is een korte maar krachtige col. Vanaf La Biolle is hij kort een eenvoudig, vanaf le Chindrieux is hij pittig met 4 kilometer tussen de 9 en de 10% met felle uitschietertjes. De col de la chambotte geeft via Chindrieux een prachtig uitzicht over het Lac du Bourgette. Hoewel de uitzichten mooi zijn en het meer zonder enige twijfel fraai is niet geen idyllische omgeving. Het is een bosachtige omgeving, een beetje voorgebied van de echte hoge Alpen.

Col de la Chambotte, Lac du Bourget

Er zijn twee startpunten: Chindrieux in het Noorden en La Biolle in het zuiden. De eerste is ongeveer 6 km, de tweede iets korter. Je komt uiteindelijk op een soort hoogvlakte waar je de auto kunt neerzetten en een wandeling maken. Maar het is geen Cormet de Roselend. Het is heuvelachtig en daalt geleidelijk af richting het zuiden.

De profielen
col de la chambotte via chindrieux
col de la chambotte via la biolle

Je kunt deze col vangen in een rondje om het lac du Bourget. Via Bourget du Lac (echt waar, zo heet het plaatsje) kun je naar de Mont du Chat, een beest van een beklimming maar wederom prachtige vergezichten. Ga je via La Biolle dan fiets je door een fraai heuvelachtig landschap met hogere toppen rondom. Het is niet te vergelijken met de indrukwekkende pieken van de Haute Alpes maar de omgeving is op zijn geheel eigen manier erg mooi. Bovendien is de route, met name vanaf de kant van La Biolle, erg rustig en rij je door fraaie natuur.

In de buurt zijn nog meer cols zoals de Col de l’Epine, de col de la Clusaz, de col de Plainpalais, de col de Sapenay en de col du Clergion. Ietsjes verderop verder nog de col du Granier en de col de Marocaz.

Hierboven 2 kaartjes: De bovenste: alle col’s (de meeste) rondom lac du Bourget. De onderste: De route van en naar de Col de la Chambotte . Aan de linkerkant van het lac du Bourget zie je verder geen col’s. Die zijn er dan ook niet van een dusdanige allure dat je er gewoon niet heen wilt. Het is trouwens geen geweldig mooi gebied. Beetje saai met veel heuvels. Je kunt nog wel de Rivier de Ain exploreren, die is daar best wel mooi.

Al met al kun je hier wel een paar rondjes rijden en meerdere cols bezoeken. Ben je in bezit van benen die ritten van 150km of meer aankunnen dan zijn er meerdere mogelijkheden in dit gebied om een paar mooie ritten in elkaar te zetten. Hieronder een shot op Lac du Bourget dat een goed beeld geeft van deze col en de omgeving.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *