Charme Campings Nederland

Ik ben een grote fan van de Charme Campings Nederland en diverse buitenlanden van de ANWB. Ik heb zo’n beetje alle boekjes. Zelf ben ik nu weer een jaar of 5 aan het kamperen na in mijn jeugd veelvuldig met Pa en Ma op de camping te hebben gestaan met een Alpenkreuzer.

De charme campings Nederland zijn precies het soort campings dat ik zoek. Verder hou ik van kamperen bij de boer (de VeKaBo, VEreniging van KAmpeerBOeren) en van de gezellige kleine campings die je kunt vinden bij de SVR (stichting vrije recreatie)

Langzamerhand heb ik een eigen bestandje van Charme campings Nederland opgebouwd. Dat lijstje van Charmecampings Nederland wil ik graag delen met andere kampeerders. Mijn lijstje Charme campings Nederland bestaat uit campings die voldoen aan de volgende criteria:

  • Ze zijn doorgaans klein (van 6 tot enige tientallen plaatsen)
  • Ze zijn in de buurt van mooie natuurZe zijn niet al te duur, vaak vanwege de SVR of ASCI korting
  • Nooit in de buurt van een grote weg
  • Altijd in mooie fiets- en wandelgebieden
  • 95% heeft WIFI

Charme Campings Nederland – Mijn lijstje

Wat je niet vind op mijn Charme campings Nederland zijn waterparken, weekend-disco’s en animatie voor kinderen. Dat zijn wat ik noem kermis-campings, met alle respect voor mensen die daar heen gaan met hun kids maar mijn ding is het niet. Ik ga voor de kleinere, rustige campings waar 50 plussers rustig de krant kunnen lezen.

Hieronder een aantal links van organisaties die zich bezighouden met kleine campings. Voorop natuurlijk de VeKaBo, de vereniging van kampeerboeren. Heerlijk om te staan en geweldig voor de kinderen.

Verder ben ik een grote fan van de SVR, de stichting vrije recreatie. Leuke kleinschalige en charmante campings zonder poespas en van een soort basiskwaliteit waar de gemiddelde kampeerder het prima mee kan redden.

En niet te vergeten de natuurkampeerterreinen. Basaal is het woord bij de natuurcampings. Dit is voor de echte kampeerders die met hun voeten door het gras willen banjeren en niet bang zijn voor koud water.

Links van campingorganisaties

charme campings nederland
Kampeerboerderij Weilust op Texel
Typische Charme Camping

Kamperen is gezond

1. Je verbrandt calorieën

Met de trein naar het vliegveld en van het vliegveld met de taxi naar een appartement of hotel. Wanneer je gaat kamperen verbrand je véél meer calorieën. Niet alleen door het tillen van de tent, maar ook door het vullen van waterkannen, het opblazen van het luchtbed en het slaan van de haringen. En de wandeling naar het toiletgebouw is natuurlijk ook gezond

2. Even geen Social Media

Natuurlijk kun je de hele vakantie lang op je telefoon kijken of een WIFI-hotspot zoeken in de buurt, maar waarom niet even afkicken? In de natuur heb je echt geen telefoon en laptop nodig. Het geeft alleen maar stress. In nood is er altijd nog de campingbaas (of een rooksignaal).

3. De natuur zorgt voor een goed humeur

Uit onderzoek van de Michigan University blijkt dat een paar minuten in de natuur helpt tegen negatieve gevoelens. Helemaal voor mensen die normaal in een stad leven. Als een paar minuten al effect heeft, is een vakantie in de natuur helemaal goed voor je gemoedstoestand.

4. Je maakt eerder vrienden

Met een tentje op de hei of ergens anders in the middle of nowhere zul je niet zo snel vrienden maken. Maar sta je op een camping met meer mensen en sta je hier ook voor open? Dan is het de perfecte plek om nieuwe vrienden te maken. Je hebt niet alleen dezelfde liefde voor kamperen, maar een camping is ook laagdrempelig. Een tent heeft niet eens een drempel!

5. Je slaapt lekkerder

Waar slaap je nou lekkerder dan in de buitenlucht? Mits je tent en luchtbed natuurlijk niet lek zijn en er geen vervelende mug is. Volgens een onderzoek van Colorado Boulder University slaap je beter wanneer je het schema van de zon volgt. Dat betekent: lekker vroeg opstaan en niet (te) laat gaan slapen.

6. Het maakt je dankbaarder

Een (stevig) dak boven je hoofd, een kraan dichtbij waar stromend water uitkomt, altijd droge sokken, een Wc-rol die er standaard hangt. Voor sommige mensen is kamperen afzien, omdat je minder luxe hebt dan thuis. Maar het grote voordeel is dat het je wel dankbaarder maakt en dat maakt weer gelukkig.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door