Caravan 70 km per uur in Frankrijk

Met een caravan 70 km per uur in Frankrijk, is dat waar of niet waar? Helaas, het is waar. Op veel plaatsen, met name in Noord Frankrijk mogen caravans nog maar 70 km per uur, met name op plekken waar je bergaf gaat. Het vervelende van met een caravan 70 km per uur rijden in Frankrijk is dat je word ingehaald door vrachtwagens.

En dat willen we absoluut niet, zeker niet met al die maffe vrachtwagenchauffeurs uit het Oostblok, met name Litouwen, Bulgarije en Hongarije die zich als idioten naar beneden laten vallen op steile hellingen.

Met je caravan 70 km per uur in Frankrijk

De trajecten waar je 70 mag zijn vaak 2 kilometer of langer. Dus pas op, onder aan de helling ben je er niet, je moet echt het bord “einde 70 km” met het bordje met de auto en de caravan er onder zijn tegengekomen anders ben je echt de klos. Ik ben nog niet geflitst maar ik ben er zeker van dat de fransen dit jaar (2017) hun mobiele flitsers ruim gaan inzetten.

Ook op de Peage moet je goed opletten. Ik ben geflitst bij werkzaamheden met 78 km per uur en heb een bon gehad voor 73 km.  Er gaat dus een correctie vanaf van 5 kilometer. Dat was dus 45 euro als je binnen 40 of 43 dagen betaald. Je kunt overigens heel makkelijk per creditcard betalen via een Franse site die in ook een Nederlandse versie heeft.

Ik wist zeker dat hij voor mij was want ik heb 30km lang een blauwe vlek op mijn ogen gehad van die kutflitser. Betaal je te laat of ben je  het niet mee eens dan lopen de kosten snel op van 78 naar dik 150. Maar dat staat allemaal heel netjes uitgelegd op 3 formulieren die je thuis krijgt.

De Fransen zijn de laatste jaren een stuk strenger geworden en er zijn meer flitsers, met name op de autowegen. Er zijn ook meer europese verdragen om boetes te innen dus pas en denk niet dat je er mee weg komt als je niet betaald. Het is ook om die reden dat je soms bij grote peagestations politie ziet lopen. Er word wel degelijk gecontroleerd en Nederlandse toeristen zijn populair omdat ze altijd kunnen betalen.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *