Campingroute Zuid West Engeland 1

De eerste etappe van onze campingroute zuidwest Engeland en Cornwall gaat van start in Hoorn / Diemen via Calais naar Dover en vervolgens naar Crowborouth. Onderweg bezoeken we Sissinghurst waar we eerst even een tukkie doen op de parkeerplaats.

1e etappe in de rondrit door Zuidwest Engeland en Cornwall

We zijn op tijd in Calais (2 uur van te voren) maar kunnen meteen de boot op. We komen daardoor al rond 5 uur aan in Dover en hebben alle tijd om naar onze eerste stop te rijden, Sissinghurst. We beginnen de reis over de M20 en vervolgens horizontaal naar Sissinghurst via allerlei binnenwegen. Het is een avontuurlijke route waar je in principe geen kaart voor nodig hebt. Gewoon je gps volgen.

Campingroute zuidwest Engeland

De eerste dag van onze campingroute zuidwest Engeland is gelijk aan de route van de NKC. We zijn om 23 uur vanuit Diemen op weg gegaan (mijn maat een uurtje eerder vanuit Hoorn) en door een donkere en stille zondagnacht verplaatsen we ons richting Calais voor de overtocht. De boot gaat om 06.10 maar we zijn te vroeg en we kunnen al om 4.15 inschepen. Rond 5 uur zijn we in Dover en om half zes zijn we op de parkeerplaats van Sissinghurst. Daar slapen we een paar uurtjes, nemen een ontbijtje en beginnen aan ons bezoek aan de tuinen, het park en de gebouwen.

campingroute zuidwest engeland

Sissinghurst

De eerste stop die we maken op onze Campingroute Zuidwest Engeland en Cornwall is Sissinghurst. Sissinghurst Castle en Gardens liggen zo’n veertig kilometer ten zuidwesten van Canterbury, in het district Turnbridge Wels. De oorspronkelijke bebouwing van het landgoed stamt uit de middeleeuwen. De meeste van de gebouwen die er nu nog staan dateren evenwel uit de 17e eeuw. In de 18e eeuw werd het domein gebruikt als gevangenis voor Franse krijgsgevangenen. Het natuurlijke terrein bevat een fruitboomgaard (orchard), een langgerekt hazelnotenbos (nuttery) en is omgeven door een kleine gracht en vijver of Moat. In de boomgaard kun je picknicken en er je kunt er prachtig wandelen.

We blijven uiteindelijk tot 2 uur in Sissinghurst. We maken een rondwandeling door het park,  bekijken alle gebouwen, beklimmen de toren en bezoeken de overigens bijzonder drukke tuinen rondom het huis.

U kunt hier een artikel lezen over Sissinghurst met een fotoalbum en links.

Turnbridge wells

Onderweg komen we nog door Royal Turnbridge Wells. Dit pittoreske plaatsje is een bezoekje waard maar we inmiddels behoorlijk gaar en besluiten door te rijden naar de camping. Hoewel we er doorheen zijn gekomen en ik een grote parkeerplaats zag hebben we geen van beiden overwogen te stoppen. Turnbridge Wells heb ik dus nog  tegoed.

De Crowborough Camping and Caravanning Club Site

Om een uur of 4 komen we op de camping aan van de eerste dag van onze campingroute zuidwest Engeland. We zetten de boel even snel op want morgenochtend gaan we al weer op weg naar de volgende stop. We volgend de route van de NKC meteen al niet meer want we willen naar twee prachtige landgoederen, Wakehurst en Pentworth. We storten al snel in en gaan bij het ondergaan van de zon op stok om morgen fris en fruitig klaar te zijn voor de volgende etappe.

De Camping in Crowborough is netjes met ruime plekken, ruim voldoende sanitair, prima voorzieningen zoals wasmachines, een babyroom, een gemeenschappelijke ruimte en een basale kampwinkel. De beheerder is een lieve vrouw die alle tijd neemt en ons naar de plekken brengt. Ze is servicegericht en vriendelijk.
Het dorp Crowborough is niet om over  naar huis te schrijven. Een afhaal Chinees, een afhaal Indiër, een pub en wat lokale nering plus een tankstation. Maar als  pleisterplaats een uitstekende  camping.

FotoShow

Openbaar   14 items in campingroute-zw-engeland-1-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg


Software Versie: 26-06-2023

Ik besluit dit artikel met een belangrijke tip uit het boekje van de NKC route:

Vergeet na het verlaten van de boot in Dover niet om links te gaan rijden.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *