Camping Skye – Schotland

Camping Skye

Camping skye is een opsomming van bijna alle campings op skye. Dat zijn er helaas niet al te veel maar wel genoeg om een mooi verblijf op skye te garanderen. Skye is een must voor iedereen die schotland wil zien.

De kliffen, de heuvels, de fraaie plaatsjes en de vergezichten zijn typerend voor schotland. Verder is er uitstekende horeca en is het eiland van alle gemakken voorzien. De betere fietser kan hier bovendien mooie tochten maken.

camping skye

Camping Skye

Torvaig Campsite
Camping waar ik zelf 5 dagen heb gestaan. Prima faciliteit vlakbij Portree.

Loch Gresnornisch caravan sitewifi,  (7 tot 12 pond)

Kinloch campsite  (8 pond) wifi

Uig Bay Campsite  (6 pond) wifi

Staffin Campsite  (12 pond) wifi

Sligachan Campsite
weergaloze locatie, Wifi indoor, 5 pond

Glenbrittle Campsite
bij een prachtige kasteel, mooie locatie, Electra superduur, 9 pond + 7 pond electra

Lochside Caravansite (10 tot 14 pond)

Ashaig Campsite
6 tot 8 pond, langer staan is goedkoper, wifi

Reraig Caravan site
(langs de weg naar Skye bij de oude tolweg over Loch Alsh. Centraal gelegen)
Kyle of loch alsh. (15 + 1.50 pond)

Skye forest Garden
7.50 pond. Natuurkamping/ecocamping in optima forma

The Croft Bunkhouse
(Hostel, huisjes en een scheef veld, 10 pond)

Camus More Campsite
Basic camping op een beeldschone locatie. Puur avontuur

Skye Glenhinisdal Camping and Caravan Site
Weiland tussen de heuvels, bijna wildkamperen

the isle of skye
Camping Skye – Kaartje van het eiland (geen campings aangegeven)

Skye wordt gedomineerd door de Cuillin Hills, een 1000 m hoog en bijzonder ruig gebergte waar de steenarend nog voorkomt. Vanuit Portree, (hoofdstad van Skye) kunt u een rondrit maken over het eiland, langs de kastelen van de clans MacLeod, MacKinnon en MacDonald.

Skye is het toneel van de Highland games maar als u zelf sportief bent is het een paradijs van heuvels, water en prachtige wegen. De Natuur is van ongekende schoonheid met veel vrijwel ongerepte wildernis. Je bent op dit 80km lange eiland nooit meer dan 10km van de zee.

Met prachtige heidevelden en het ruige berggebied is dit eiland de populairste vakantiebestemming van Schotland. De pieken en kliffen van de Cuillin heuvels bieden de avontuurlijke bezoeker een fantastisch landschap te geven om te wandelen, fietsen of te klimmen.

Klimmers

Ook de echte klimmers en wandelaars van de lange adem komen hier tot hun recht. Maar ook kun je op Skye nog rustiger plekken vinden waar je kunt ontsnappen aan de drukte van alledag en waar je helemaal alleen kan zijn. Een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan Skye is een kleine camping gelegen langs de weg naar Skye.

Je hoeft tegenwoordig geen tol meer te betalen maar er gaan ook nog een paar ferry’s deze kant op zoals de ferry van Mallaig naar Armadale. Hier staat Armadale Castle, de zetel van de MacDonalds. Aan de westkust ligt Dunvegan Castle, het oudste bewoonde slot van Groot-Brittannie dat al meer dan 700 jaar in het bezit is van de clan MacLeod.

In het noorden van Skye ligt het natuurreservaat Trotternish dat is opgebouwd uit basalt. Er leven vossen en adelaars en de alpine flora is zeer rijk en gevarieerd. Uig is het vertrekpunt van de veerboten naar de eilanden Lewis, Harris, North en South Uist en Barra.

Camping Skye: doen en bekijken

 • The Aros Heritage Centre: Viewfield Road, Portree, Skye
 • Museum of Island life (over het leven op een eiland), Hungladder, Kilmuir, Skye
 • De Talisker-distilleerderij in Talisker
 • Natuurreservaat Trotternish in het Noorden van Skye
 • Skye Bridge: De Skye Bridge, die gebouwd is in 1995, verbindt het eiland met het vasteland.
 • Wandeling Rubha Hunish naar de prachige kliffen en plaatsje als Duntulm, Flodigarry en Digg
 • Neist Point: Neist Point is een uitkijkplaats met een indrukwekkend natuurdecor en een vuurtoren.
 • Loch Fada: Loch Fada is een groot meer, dat 6 km ten noorden van Portee en 5 km ten zuiden van The Storr is gelegen. Loch Dunvegan: Loch Dunvegan is een groot, prachtig meer in het westen van Skye. Het eiland wordt vaak bezocht door gewone en grijze zeehonden. Via boottochten op het meer kan je heel dicht bij de dieren komen.
 • Dunvegan Castle: Dunvegan Castle is een groot kasteel nabij Loch Dunvegan, dat dateert uit de 14de eeuw. Sommige delen van het kasteel zijn reeds in de 9de eeuw gebouwd. Het kasteel werd pas in 1933 publiek geopend. Via boottochten op het meer kan je het kasteel vanop een kleine afstand bewonderen.
 • The Storr: The Storr is een rotsachtig gebergte in het oosten van “The Isle of Skye”. Wie tot bovenop de rotsen wil geraken, kan gemakkelijk de paden volgen.
 • Kylerhea Otter Sanctuary: Broadford, Skye (otter opvang) Toy Museum:
 • Glendale, Skye (speelgoed museum)

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *