Camping Portree Skye

Camping portree skye is in dit geval de Torvaig Campsite Portree. We hebben 4 volle dagen op de camping Portree Skye gestaan en dat was naar volle tevredenheid. Ik moet er bij zeggen dat we die camping nauwelijks gezien hebben want we waren permanent op stap, ook de avonden.

En als we niet op stap waren lagen we voor pampus want het was te mooi om waar te zijn hier op Skye. De camping portree skye heeft zijn voor- en nadelen maar het was een relatief goedkopen en mooie camping, vlakbij Portree en een prima uitvalsbasis om Skye te bekijken.

camping portree skye panoramafoto

Portree is een lieflijk stadje met een klein haventje midden op Skye. Het is een prima uitvalhaven om het hele eiland te zien. Hou echter rekening met het feit dat de wegen smal zijn en soms moeilijk begaanbaar. Er wonen maar weinig mensen in dit deel van Schotland en het zijn allemaal 1 baans weggetjes waar je veel moet uitwijken naar de typerende vluchthavens.

Maar het heeft ook voordelen want elke weg is hier wat bij ons een groene route is. En op Skye is elke weg een groene route. Tussen Portree en de Noordelijke kop van Skye is de weg overigens 2 baans vanaf de Skye bridge. Maar verder is alles smal en heuveltje op heuveltje af met veel tegenliggers.

Camping Portree Skye

De camping heeft de Torvaig Campsite Portree en het is een typisch Britse camping. Veel grind waar je met je caravan of camper op staat en grasvelden voor de tenten. Helaas voor de tentkampeerders is de conclusie dat je hier maar een enkele rechte plek kunt vinden voor je tentje. Dat is jammer maar gelukkig heb ik een caravan.

Die staat wel recht maar op een dik grindbed dus een voortent opzetten is hier geen sinecure. Krijg je hem uiteindelijk toch overeind dan zitten je (rots)pennen niet goed vast in het grind. Gelukkig heb ik geen storm gehad want dan had ik wel eens voor een vervelende verrassing kunnen krijgen.

En dat is het beeld van de campings in Schotland, vooral die van die van de caravan en camper club maar de rest toch ook wel. Schijnt te maken te hebben met de idiote Health and Safety wetgeving in GB en Schotland. Je mag je caravan of camper ook niet neerzetten zoals je wilt, hij moet met de dissel vooruit en de auto er naast op een vaste plek. Gelukkig is dat hier niet zo, maar de bekende grindbak is wel van de partij.

Met andere woorden, op de foto’s ziet het er beter uit dan het is.

Het sanitair is oke. Het is basic maar schoon en de douche was lekker. Het is wel een enigzins overjarige barak maar dat is meer regel dan uitzondering in Engeland en Schotland. Ze rijden daar al honderd jaar rond met caravans en de faciliteiten zijn dan ook van dezelfde leeftijd.

De tarieven vallen mee voor Britse begrippen. 18 pond voor een caravan met 2 personen en 3 pond voor elektra. Bovendien trekken ze 3 pond van de prijs af als je alleen bent. Aangezien wij met 3 personen en 3 kampeermiddelen zijn scheelt dat dus 9 pond per nacht. En aangezien het pond op 1.38 staat als wij in Schotland zijn scheelt dat een hoop poen in 4 dagen.  Tent met 1 persoon 8 pond, tent met 2 personen 16 pond en 3 pond voor een kind onder de 12 jaar.

Camping Portree Skye
De Grindbak in beeld …
Camping Portree Skye
Prachtig uitzicht op heuvels
Camping Portree Skye
De 2 toiletgebouwen en het tentenveld …
camping skye portree 4
Op deze foto is goed te zien dat het tentenveld aardig hellend is.
En wie denkt dat het wel meevalt heeft het fout …

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *