Camping Ommen – De Lemeler Esch

Camping Ommen de Lemeler Esch is een 5 sterrencamping die voor de verandering zijn sterren nu eens niet krijgt door een waterpark aan te leggen. De 5 sterren verdient Camping Ommen vooral vanwege de ruime plekken, perfect sanitair, het natuurlijke karakter van de camping op vrijwel alle plekken, de speelvoorzieningen voor kinderen en dan met name het speelbos, de milieustraat met gescheiden afvalverwerking, het boscafe en de kampwinkel met verse broodjes en 4 verschillende kranten, de uitstekende receptie, fiets- en wandeltochten die starten vanaf de camping, fietsverhuur op de camping, een restaurant, de beeldschone omgeving met rustieke dorpjes en last but nog least nog een zwembad ook.

Camping Ommen - De Lemeler Esch
Mijn Karsten op de Camping Ommen de Lemeler Esch.
Plek genoeg tussen het groen

Camping Ommen de Lemeler Esch

Nou is het zwembad op de Camping Ommen de Lemeler Esch wellicht een beetje aan de kleine kant gezien de schaal van het terrein. Anderzijds zijn er ook nog 2 rivieren in de buurt waar je kan zwemmen dus plek genoeg voor een duik. In die rivieren kun je bovendien lekker met een kano aan de gang en voor de sportvisser is er water genoeg inlcusief het Overijssels kanaal met nog wat waterwegen en waterweggetjes.

Verder kun je nog WIFI bestellen (wel betaald, zou wat minder mogen, 17.50 is aan de prijzige kant) en er zit een tv aansluiting bij de comfortplaatsen met 3 Nederlandse netten en de een paar commerciëlen (samen een stuk of 6 kanalen) Mij zul je zeker terug zien op Camping Ommen de Lemeler Esch. Vergeet je ACSI campingkaart niet want dat scheelt je een aardige duit waardoor een prijzige luxe camping een goedkope luxe camping word. En dat is niet overdreven.

Verder heb ik enige ervaringen opgedaan met de receptie en de eindconclusie is dat de beheerders coulant en flexibel zijn. Ik was op de bonnefooi gekomen en mocht ook op de bonnefooi weg, geen gezeur over opzegtermijnen etc.

Verder zou er nog iemand bijkomen maar dat was onzeker. Binnen de grenzen van het redelijke is echter zeer veel mogelijk en ze hebben de plek tot het laatst gewoon open gehouden. Toen het campertje onderweg was ben ik het gaan melden en het was allemaal geen probleen. Die receptie van Camping Ommen de Lemeler Esch krijgt van mij een dikke 10!

Verder kun je op de Camping Ommen de Lemeler Esch een veelheid aan verschillende accommodaties huren zoals caravans, blokhutten, safaritenten, vouwwagens, grote tunneltenten en bungalows.

Op Zoover klaagde iemand dat je in frankrijk maar 3 sterren krijgt op een camping met een zwembadje van dit formaat. Die persoon heeft de rest van het terrein en alle door mij genoemde faciliteiten blijkbaar niet gezien. Deze camping is bijzonder luxe met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. De vijf sterren krijgt Camping Ommen de Lemeler Esch vanwege de optelsom van mogelijkheden, faciliteiten, voorzieningen en niet te vergeten het groene karakter van deze camping. En je kunt er nog zwemmen ook.

 • Klik hier voor info over het wandelnetwerk Vechtdal.
 • Klik hier voor info over fietsroutes in de omgeving van Ommen.

Foto’s van Camping Ommen de Lemeler Esch

Bij de Foto’s
 • 2: Boscafe en kampwinkel met ruime openingstijden.
 • 3: Campingwinkel, fietsenverhuur, speelschuur en sanitaire voorzieningen op de achtergrond.
 • 4: De speelschuur met levensgroot paard en wagen en een echte oude tractor in de hooiberg.
 • 5: Speelbos met vele verborgen speeltoestellen, een kabelbaantje, een speelkeuken, een waterpomp en een openluchttheater (zie verderop).
 • 6: Speelbos met speelkeuken en nog meer verborgen speeltoestellen en installaties.
 • 7: Speelvoorzieningen op het centrale veld.
 • 8: Kleiner veld met ook weer een speelplek.
 • 9: Natuurplaatsen achter op het terrein met water en elektra, prachtig rustiek gelegen tegen de bosrand.
 • 10: Het centrale veld met safarihutten/tenten.
 • 11: Comfortplaatsen met privacy tussen het groen.
 • 12: Mijn plekkie onder de bomen met elektra, water, wifi en tv.
 • 13: Eén van de twee grote en zeer goede sanitairgebouwen.
 • 14: De milieustraat met gescheiden afvalverwerking.
 • 15: Het zwembad.
 • 16: Het kinderbad.
 • 17 en 18: Het openluchttheater in het speelbos.
 • 19: Jeux de Boules baantje bij het zwembad.

FotoShow

Openbaar   19 items in camping-ommen-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.