Camping middenin Cornwall bij Redruth 6

De zesde etappe brengt ons naar een camping middenin Cornwall. Hij bevind zich in Redruth, een kleine plaats centraal in Cornwall. We gaan hierheen omdat we dan centraal zitten midden in Cornwall. Achteraf had ik er een beetje spijt van want onderweg kwamen we vele campings tegen die midden in de natuur liggen.

Sommigen daarvan zijn behoorlijk duur, dat moet ik er bij zeggen. Maar een beetje onderzoek kan geen kwaad. Helaas moet je wel een beetje van tevoren bespreken en een aantal campings waar wij heen wilden waren al vol. Dat is dus een beetje een dilemma. Als het mogelijk is goed plannen en minstens een paar dagen van tevoren bespreken.

Camping middenin Cornwall

En zo kwamen wij in Redruth terecht, met recht een camping middenin Cornwall. De camping van onze keuze was Tehidy holiday Parc, een soort bungalowpark met ook een stuk of 15 kampingplaatsen. In tegenstelling tot eerdere dagen gingen we nu meteen naar de camping en pas daarna op pad.

Het campergedrag, rijden en onderweg stoppen, is voor een caravanner minder leuk en ik was erg aan een wat langduriger verblijf toe. En dat zou gaan lukken in Redruth want we verbleven hier uiteindelijk 6 dagen in Redruth.

Vanuit Redruth bekeken we de gehele zuid-Atlantische kust van Cornwall. Van Land’s End tot en met het Eden Project. Allemaal te doen binnen 50 km van de camping in Redruth. En dus eerst maar weer een routekaartje.

Detailkaartje en overzichtskaartje, klik voor grote versie

De vijfde etappe naar Centraal Cornwall

De route was kort van makkelijk. We reden over de A39 en de A30 in ruim een uur naar Redruth. Daar aangekomen bleek de Campingbaas een uitermate geschikte kerel die ons  naar een mooi plekje bracht. De camping ligt langs de weg maar waar wij stonden had je daar geen last  van. Bovendien was hij alleen op bepaalde momenten druk en hoorbaar. Ik heb daar dus geen last van gehad. Het sanitair is  prachtig, de hele camping is ecologisch verantwoord en je zit overal dicht bij. En het was de enige ACSI camping die  we zijn tegengekomen.

FotoShow

Openbaar   15 items in camping-redruth-6-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg


Software Versie: 26-06-2023

Omdat Redruth en dus ook deze camping zeer centraal liggen in Cornwall konden we van hieruit de gehele zuidpunt van Cornwall bestrijken. Daarom ook dat we 6 dagen in Redruth zijn gebleven. Niet omdat Redruth nou zo’n mooi plaatsje is maar wel omdat we op die manier lekker konden blijven staan.

Cornwall zien vanuit Redruth

We hebben vanaf Redruth vrijwel geheel Cornwall gezien. Ik geef een opsomming:

 • De Godrevy heritage coast (wandeling)
 • East Pool mine
 • Pendennis Castle
 • The Cornwall mining Coast (bij Gevoor Mine)
 • Gevoor Mine
 • Zennor St. Senara’s Church
 • St Ives
 • Barbara Hepworth museum (van Tate)
 • Land’s End
 • Mevagissy
 • Het Eden Project
 • Lizard Point
 • Chysauster Roman village

We zijn twee keer de hele zuidpunt van Cornwall rond gereden en doorgaans deden we 2 dingen op 1 dag. Zo hebben we Lizard point en Chysauster op één dag gedaan. St Ives en Land’s End idem dito. Op die manier hebben we veel gezien van de prachtige kust van Cornwall maar ook archeologische en historische sites bezocht.

Uiteindelijk moet u van bovenstaand rijtje door kunnen klikken naar diverse artikelen over die bezienswaardigheden. Maar dat gaat nog even duren want ik moet mezelf door 3000 foto’s heen worstelen. Maar blijf vooral langskomen want elke dat komen er artikelen bij.

 • Terug naar de homepage rondje Cornwall

En vergeet niet links te rijden, het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *