Camping Melrose Scottish borders

Toen we op vakantie gingen naar Schotland was de Camping Melrose onze eerste pleisterplaats na onze overtocht vanaf IJmuiden naar Newcastle. Ik val meteen maar met de deur in huis, wil je op deze camping Melrose een plekje vinden dan zul je moeten bespreken. Wij waren daar 10 juni dus aardig buiten het seizoen en de er stond een file voor de deur. Gelukkig had ik besproken dus we konden ons kampement op gaan bouwen.

Camping Melrose heet eigenlijk Gibson Caravan Park Clubsite Melrose. Ze hebben ook geen eigen website maar staan wel in allerhande caravan club bestanden. Om hier te staan moet je wel lid zijn van die club en dat kost ook nog even 50 pond. Mijn eerste overnachting liep dus lekker in de papieren.

Aangezien vooral de wat luxere campings in de UK meestal bij de Caravan club horen loont deze investering wel de moeite, zeker als je wat langer gaat en niet zo van wildkampeer-avonturen houd of als je geen Camper hebt waarmee je ergens kunt gaan staan.

Camping Melrose

Melrose is een vriendelijk plaatsje midden in de Scottisch borders. De camping Melrose is een typisch britse camping met het bekende asfalt en grindbakken. Health and Safety is behoorlijk doorgeslagen hier en daar kan ik een leuk voorbeeldje van geven. Kijk eerst maar even naar onderstaande foto:

camping melrose 5

Hier zie je mijn caddy en caravan op Camping Melrose. Maar kijk naar de andere twee links van mij (voor de lezer rechts). Die staan in vaste volgorde: eerst de auto, dan de caravan met de dissel naar voren en dan een vrije ruimte. Ik sta dus verkeerd volgens de relgels en volgens het “plankje” wat de eigenaars gemaakt  hebben en waar het voorbeeld opstaat van hoe je moet staan.

Compleet met een modelletje van een caravan en een auto. De elektra en het water zitten dan ook altijd aan dezelfde kant. En iedereen staat ook zo want ze komen er wat van zeggen. Ik kreeg dispensatie omdat mijn ingang aan de andere kant zit dan bij Brits Caravans.

Daarom dat al die caravanclub-sites er zo vreemd uitzien. Iedereen staat mininmaal zoveel meter van elkaar en ze staan allemaal in slagorde. En dat is allemaal health and safety (gone mad) en vooral brandvoorschriften. Gevolg is dat ik tijdens mijn vakantie in de UK en Schotland maar één keer met mijn voeten in het gras heb gestaan. En dat is teleurstellend en doet het echte kampeergevoel veel geweld aan.

Maar verder is de camping Melrose prima in orde. Sanitair is netjes en schoon zij het wederom enigszins gedateerd. Het dorpje is op loopafstand en gezellig en zelfs een beetje schilderachtig. Je kunt hier mooi wandelen, fietsen en in Melrose zelf is een beroemde abdij, Melrose Abbey. Een bezoekje waard. Helaas is het er niet van gekomen want we stonden er maar 1 dag en hebben een mooie wandeling gemaakt. Daar heb ik wel spijt van want het is een indrukwekkende ruïne.

Hieronder de link naar de website van Camping Melrose:

Bij de Foto’s
  • 3: De rangorde is meteen duidelijk. Rechts het toilethok.
  • 5: Naast elkaar staan is er dus niet bij op deze campings.
  • 6: En zo staan ze er allemaal bij in de UK.
  • 8: De receptie, lieve mensen trouwens, dat moet gezegd worden.
  • 9: Een heerlijke pub in Melrose. Leuke binnentuin en prima eten (en wifi).
  • 10: Genieten op een klein terrasje in Melrose. Life is Good …
  • 7: Officieel kaartje met wegnummers. Schrijf dit maar even op.
  • 11: Kaartje – Locatie van Melrose in Schotland.

FotoShow

Openbaar   11 items in camping-melrose-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *