Camping Luxemburg

Camping luxemburg is een lijst met met camping in luxemburg. Camping luxemburg gaat over wat kleinere campings in een mooie omgeving voor weinig geld. Camping luxemburg is een lijstje voor eigen gebruik. Ik zoek campings die niet te groot zijn in een mooie natuurlijke omgeving waar  je kunt wandelen en hopelijk fietsen.

camping luxemburg

Camping Luxemburg “de lijst”

Kautenbach
Bij Kautenbach, Centrum Noord, Belgie en Duitsland, 20 euro pp

Neumuhle (Klein Zwitserland)
Midden luxemburg, Duitse grens, 15+ euro pp, mooi wandelgebied.

Martbusch (klein Zwitserland)
Leuke campings, wandelen en fietsen. 15 euro

Simmerschmelz
Midden Zuid, redelijk bij 3 landenpunt, lijkt mooi gebied, 20 euro inclu

Le moulin (mijn keuze)
Midden Luxemburg, bergachtig, ziet er erg mooi uit, zeer hoge waarderingen.
Prijs 15 + 1 euro douchen. Beste cafe van Luxemburg, Bikercamping (350 km)

Im Aal (bergachtig en bij rivier)
Veel stacaravans, langs de weg, wel mooi, vissen, 17.50

Kohnenhof, Eisenbach (2e keuze)
Bij Ardennen en Eifel. Ziet er mooi uit, 21 euro, wandelgebied, Grens Duitsland
Ligt aan rivier, vissen en kano etc.

Over wandelen in Vogezen en Elzas

Luxemburg voor beginners

Visit Luxembourg

Luxemburg, officieel het Groothertogdom Luxemburg (Luxemburgs: Groussherzogtum Lëtzebuerg; Frans: Grand-Duché de Luxembourg; Duits: Großherzogtum Luxemburg), is een land in het westen van Europa dat grenst aan België, Duitsland en Frankrijk. Met een oppervlakte van 2.586 km² en met iets meer dan een half miljoen inwoners is het groothertogdom na Malta het kleinste land binnen de Europese Unie. De hoofdstad en grootste stad van het land is het gelijknamige Luxemburg.

Luxemburg is een parlementaire democratie met een groothertog als constitutioneel monarch. Sinds de stichting van het graafschap Luxemburg in 963 is het land volop beïnvloed door het veel grotere Frankrijk aan de ene kant en het eveneens veel grotere Duitsland aan de andere kant, waardoor het diverse malen onderwerp van conflict is geweest.

Desondanks wist het groothertogdom in 1867 zijn onafhankelijkheid te garanderen, al was het tot 1890 nog wel in personele unie met Nederland verbonden en is het in beide wereldoorlogen door Duitsland overrompeld.

Sinds 1945 heeft het groothertogdom zich getoond als een voorstander van internationale economische, politieke en militaire samenwerking. Zo behoort het land tot de grondleggers van diverse internationale organisaties zoals de Europese Unie, de NAVO, de Verenigde Naties, de OESO en de Benelux.

Deze internationale samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Luxemburg zich heeft kunnen ontwikkelen van een voornamelijk op staalproductie gebaseerde economie tot een economie die vooral berust op internationale handel en bankwezen.

Gevolg is dat het land behoort tot de welvarendste landen ter wereld, getuige een bruto binnenlands product (bbp) per hoofd van de bevolking van 104.512 Amerikaanse dollar (2009),[4] waarmee het het land is met het hoogste bbp per hoofd van de bevolking volgens het Internationaal Monetair Fonds.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *