Camping Linge, Rivierenland

Camping Linge

Camping Linge geeft een opsomming van campings in het Lingegebied, onderdeel van de Betuwe en als zodanig van ons mooi rivierenland. Camping Linge bestrijkt een een stuk van Nederland waarvan ik iedereen van harte kan adviseren om er de vakantie door te brengen.

Camping Linge is kamperen midden tussen het fruit, de rivieren, kleine dorpjes, lekkere bakkertjes, zonnige theetuinen en niet te vergeten heerlijke restaurantjes en terrasje waar je de dagelijkse beslommeringen met gemak kunt vergeten.

Ik ben op zoek gegaan naar campings langs of in de buurt van de Linge en al snel had ik een aardig bestandje van Kampings. Slechts een paar zitten echt aan de Linge, de rest zit er vlakbij of minimaal in de buurt. Het is een relatief klein gebied dat ik heb doorzocht.

Van Tiel tot Gorkum en van de Lek tot de Waal. De Lek zit al een stukje verder weg dus camping die langs de Lek zelf liggen zitten er al niet meer bij.

camping Linge
Typerend voor Camping Linge: De tentjes tussen de fruitbomen

Camping Linge is een opsomming in willekeurige volgorde. Dus boeren-campings, mini-campings, SVR, VEKABO en de echte grote familie-campings met waterwerelden en animatie, alles zit er bij. Lekker klikken dus en genieten van de voorpret door via deze pagina Camping Linge een mooie camping in dit glorieuze stukje Nederland uit te zoeken.

Camping Linge

Hieronder de kaart “camping Linge” met alle campings aan en rond de Linge.
De cijfers voor de naam van de camping corresponderen met de cijfers op de kaart.
Klik op de kaart om hem op groot formaat te krijgen.

Kaart Campings Linge
Kaart Campings Linge

[1] De Kijfakker

De Kijfakker is een boerderij met Paardenstalling, Mini-Camping en Vleesgrossierderij. De boerderij is gelegen in een rustige omgeving tussen fruitbomen en landerijen in de Betuwe. De omgeving is zeer geschikt om fiets en wandeltochten te maken. Rust en ruimte zijn hierbij sleutelwoorden. De rivier de Linge maakt deze omgeving tot een bijzonder recreatief natuurgebied.


[2] De Lappenheide

Camping Lappenheide ligt in het buitengebied van het historische plaatsje Acquoy, verscholen achter manege Lappenheide. Een plek van rust en ruimte, waar u kunt bijkomen van de drukte van alledag. Lappenheide ligt op de Lingeroute, te midden van historische kernen, grienden en oude forten. De lieflijke omgeving met schilderachtige uiterwaarden, rietvelden en dijkhuizen is makkelijk te ontdekken door een fiets-of wandeltocht. Natuur, kunst en cultuur zijn dichtbij te vinden.


[3] Camping de Pit

Ontvlucht de drukte van de grote stad en vindt de rust in een authentieke fruitboomgaard. Vanuit de hectische wereld waarin de dingen moeten kom je op een plek terecht waar niets moet en alles mag. Waar ieder even de tijd stil kan zetten en gewoon kan genieten van de natuur om zich heen. Gelegen in het hartje van de Betuwe, aan de rivier de Linge, met veel mogelijkheden tot het maken van wandel-, fiets-, of kano- tochten.


[4] De Lieve-Linge

Welkom bij de website van Kampeerterrein de Lievelinge! Een prachtige groene oase ver weg, in het midden van nergens, en eigenlijk overal vlakbij. Een bonte mix van klassiek kamperen, bijzondere en luxe verhuur units, seizoensplaatsen en een gezellig groepskampeerveld. Je mag bij ons een kampvuur maken, we hebben een privé meer, een kinderboerderij, een heerlijk restaurant met eigen moestuin, crea kinder dingen en je mag je hond meenemen.


[5] Mini-camping Buren

Een mooie rustige camping in een kersen en perenboomgaard. Er zijn 25 mooie kampeer- en of kamperplaatsen met 10 ampere stroom en gratis WIFI gebruik. Midden in de Betuwe, op het veld achter het woonhuis, ligt de camping. Daarvandaan kijkt u op de akkers en de boomgaarden. Maar ook de molen en de kerktoren van het nabijgelegen Buren zijn daarvandaan te zien.


[6] Camping Ommetje

‘t Ommetje is een landelijk gelegen boerderijcamping te Ommeren, midden in de Betuwe, nabij Tiel, in het mooie rivierengebied tussen de Waal, Rijn, Amsterdam-Rijnkanaal, Linge en met weids uitzicht op de Utrechtseheuvelrug.De boerencamping biedt u ruime kampeerplaatsen (auto mag naast de caravan/tent) voorzien van een plateau, nieuw en schoon sanitair, 10 Ampère stroom, gratis Wi-Fi, twee recreatieruimtes (openhaard en pooltafel) en een gezellig terras.


[7] In den Boomgaard

Wij zijn een kleine familie-camping met 130 vaste staanplaatsen en 20 toerplaatsen. Onze camping is landelijk gelegen en beschikt over een kleine kantine. De opstapplaats “Kerk-Avezaath” van de betuwse fietsvierdaagse ligt op ongeveer 2 km van onze camping.

Alle ruime plaatsen (165 m2 ) zijn voorzien van 6 ampere elektra en een watertappunt. De vaste staanplaatsen zijn ook voorzien van een aansluitpunt op de riolering.


[8] Aan de Linge

Kanoverhuur, solexen, comforthutten en een popiwagen. Kamping aan de linge bij Tiel heeft keuze genoeg. Wel prijzig, aparte douchemuntjes en 5 euro voor de wasmachine.


[9] Groenewaard

Onze camping is geleden op een Donk, een van oudsher hooggelegen woonplaats in het waterrijke veenweidegebied, waar men vroeger al een veilig heenkomen zocht om de voeten droog te houden. Vanaf dit punt biedt de omgeving vele mogelijkheden om prachtige tochten te voet, op de fiets of per kano te maken, wij hebben vele routes voor u klaar liggen.


[10] De Grienduil

Aan de rand van het dorpje Nieuwland (gemeente Zederik), in het rivierengebied vlakbij De Linge, ligt De Grienduil. De Grienduil bestaat uit een camping met 22 ruime plaatsen, aparte camperplaatsen, 2 huurcaravans, 2 appartementen/vakantiewoningen, een pipowagen en Bed & Breakfast.


[11] Camping ter Leede

Aan de zuidrand van het “Groene Hart” liggen de polders van de Vijfheerenlanden, omarmd door de rivieren Lek, Merwede en de Linge. Net buiten de drukke Randstad vind je hier een puur Hollands landschap met groene weiden, zwart bont vee, knotwilgen, typische dijkdorpen met historische boerderijen en hoogstam fruitboomgaarden.


[12] Het Kampeerbosje

Het Kampeerbosje mag gerust een ‘oase in een jachtige wereld’ genoemd worden; kleinschalig opgezet met aandacht voor de oerprincipes van ‘water, lucht, aarde en vuur’. Tevens Pipowagen, bed&breakfast en trekkershuisjes.


[13] Camping de Rotonde

Heerlijk genieten in de landelijke Betuwe. Op camping de Rotonde krijgt u alle ruimte om te doen waar u zin in heeft. Plezier voor iedereen staat daarbij voorop! Er is veel te doen voor 50+ levensgenieters en voor gezinnen met jonge kinderen. De landelijke omgeving nodigt uit tot allerlei sportieve activiteiten. Dankzij de centrale ligging van onze camping in Gelderland zijn verrassende steden, attracties en musea nooit ver weg


[14] De Kooise camping

De Kooise Camping is de uitgelezen plek voor mensen die er even tussenuit willen, weg van het massale van de stad. Het is een landelijk gelegen terrein met veel ruimte eromheen. Natuur en rust zijn dan ook de grootste drijfveren voor onze gasten.

Het prachtige Lingegebied is bij uitstek geschikt voor wandelingen, fiets- en boottochten en om te vissen. ’s Morgens vroeg en ’s avonds laat kunt u genieten van de fazanten, hazen, konijnen, reeen en vleermuizen, die in de boomgaarden, bossen en grienden vertoeven. Tevens kunt u in de lente de prachtige bloesem in de vele boomgaarden bezichtigen. Onze camping is geheel rolstoelvriendelijk.


[15] Betuwestrand

Onze Toeristische kampeerplaatsen liggen aan het water en hebben een minimale afmeting van 80 m2. De plaatsen zijn standaard voorzien van een 10 ampere elektra aansluiting. Een watertappunt en een punt om vuil water af te voeren vindt u centraal gelegen op het veld. Om gebruik te maken van draadloos internet kunt u bij uw reservering een WIFI abonnement aanschaffen.


[16] De Karekiet

De kampeerterreinen liggen in een voormalige boomgaard waarin nog een groot deel van de peren-, en pruimenbomen overeind zijn gebleven. De charme van de Karekiet is eenvoud en aankleding met fruitbomen, picknicktafels en eenvoudige speeltoestellen. Een belangrijk pluspunt is ook de ligging want hier in Buren kampeer je in het hart van de Betuwe, de fruittuin van Nederland.


[17] Camping Zennewijnen

Verscholen tussen de kleurige bloesem en romantische boomgaarden ligt Campingpark Zennewijnen. De ideale plek voor een vakantie! Neem uw wandelschoenen of fiets mee en verken de prachtige omgeving van Tiel. Het park ligt op één van de mooiste plekjes van de Betuwe waar veel te zien en te doen is, zoals het bezoeken van een kasteel, de authentieke dorpjes of het Flipjes Fruitmuseum.


[18] Minicamping Tussen de dijken Tiel

Bent u er aan toe om er even een paar dagen lekker tussenuit te gaan en tot rust te komen? Minicamping Tussen de Dijken ligt midden in de Betuwe vlak aan de Waal. Deze gezellige camping is de ideale plek om lekker tot rust te komen en te genieten van de natuur. De sfeer wordt in grote mate bepaald door de aanwezigheid van pony’s, vrij lopend en galoperend over de weilanden.


[19] De vergarde

Grote camping met veel faciliteiten en voorzieningen. Echte familiekamping, ruime plaatsen en veel te doen.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door