Camping Le Papillon in La Cresse

Camping Le Papillon in La Cresse.

Campig le Papillon bevindt zich vlakbij La Cresse en tegenover La Riveriére sur Tarn. Dit zijn beide van die typische kleine Frans dorpjes in de Gorges du Tarn. Het zijn enigszins schilderachtige dorpjes zoals vrijwel alle kleine kernen in dit gebied.

Er staan huizen die soms nog uit de late middeleeuwen stammen. Het is een gebied waar veel kersenbomen staan en het woord “cerise” kom je dan ook in alle toonaarden tegen. camping le papillon bevindt zich dan ook tussen de kersenboomgaarden. De kersen zitten er eind mei al aan maar rijp is de boel nog niet.

Eerste even een paar conclusies over camping Le Papillon
 • Camping locatie: 9 tot 10.
 • Inzet beheerders: 10+.
 • Uitzicht: 10.
 • Omgeving: 10.
 • Sanitair: 8.
 • Eten: 7, eenvoudig maar met veel enthousiasme.
 • Afmeting Plekken: 8 (soms aan de smalle kant).
 • WIFI: 6 (alleen op terras en binnen, soms op de plek met versterker, heel soms niet).

Camping Le Papillon

Camping Le Papillon bestaat uit een aantal terrassen waar je over een oprit met een helling van 15% naar toe rijdt. Dat was overigens geen probleem noch voor de camper van mijn nicht nog voor de Caddy met sleurhut van mij.

Ook een paar grotere caravans kwamen moeiteloos boven. Een aantal plekken is aan de smalle kant maar na enig zoekwerk hebben we de ideale plek met uitzicht gevonden. Eerst wilden we samen op 1 plek maar dat bleek te veel gevraagd.

Hiervoor waren de meeste plekken net even te krap. Toen we eindelijk twee mooie plekken hadden gevonden bleek ik op een plek te staan die eigenlijk geen plek is maar onderdeel van de oprit van één van de terrassen en tevens parkeerplaats van de plek er naast.

Dat was jammer maar ook weer een gelukje dat we er op tijd achter kwamen en nog geen luifels en voortenten hadden geplaatst. We zijn uiteindelijk maar gaan slapen om de volgende dag alles om te gooien.

Camping Le Papillon in La Cresse
Camping le Papillon en het beeldschone uitzicht

Op maandagochtend was het snel bekeken en hadden we binnen de kortste keren 2 mooie plekken te pakken. De campingbeheerder bleek uitermate coulant en besloot slechts anderhalve plek in rekening te brengen omdat we eigenlijk samen stonden.

Dat was bijzonder vriendelijk van deze voor de rest ook uiterst servicegerichte campingbeheerders. Het echtpaar laat echt geen middel onbenut om hun gasten tevreden te stellen. En nu staan we dus op een plek met een weergaloos uitzicht op het omliggende dal. We kijken recht vooruit naar La Riviére sur Tarn met daaromheen de heuvels.

Kijken we naar rechts dan zien we nog net de ruïnes van Chateau de Peyrelade. Dit is een ruïne bovenop een imposante rots. Op de foto’s is hij nog net zichtbaar. camping Le Papillon is als locatie op zich is een absolute10 waard. Wat een uitzicht, en nog een eigen strandje op de koop toe.

Onderlangs camping Le Papillon stroomt de Tarn. Er is een stukje speciaal voor de campinggasten waar gezwommen kan worden. Gezien het weer en de bijzonder koude Tarn hebben we daar nog geen gebruik van gemaakt.

De camping heeft uitstekende faciliteiten. De douches en toiletten zijn ruim aanwezig. Hetzelfde geld voor de beschikbare ruimte in de douchecellen. Net als bij vele andere campings heeft een bierbuik zoals ik wat weinig ruimte om me aan te kleden.

Ik ga dan ook naar buiten als ik de onderbroek aan heb. Zitten om je kleding aan te trekken is ook niet aan de orde. Maar nogmaals, ik heb het nog maar zelden (1x om precies te zijn) beter ervaren. Maar dat neemt niet weg dat Le Papillon een hele dikke voldoende krijgt voor het sanitair. Brandschoon en in voldoende mate aanwezig.

De beheerders zorgen elke morgen voor brood en in het voorseizoen is er 3x in de week een maaltijd. De pizza vond ik prima in orde. Anderen vonden de bodem te dun maar ik was er helemaal tevreden mee, liever dan zo’n kleffe “soggy botten”. Verder zijn er ook maaltijden te koop. Eenvoudige voedzame maaltijden zoals schnitzel met friet.

De behulpzaamheid van het echtpaar is al eerder genoemd. Die twee krijgen een dikke 10+ voor hun pogingen het de kampeerder naar de zin te maken. Beschikbare fiets- en wandelroutes worden gratis in kleur uitgedraaid, een vraag naar de dichts bij zijnde supermarkt levert een keurig kaartje op met elke supermarkt er in getekend, er is kennis over de omgeving en als ze het niet weten doen ze er alles aan om er achter te komen. Zo krijg ik elke morgen in geuren en kleuren de weersvoorspelling en mag ik meekijken op de pc.

Er is WIFI op het terras maar alleen dicht bij het huis met versterker kun je het in je tent of caravan cq camper ook ontvangen. Dat is jammer maar inherent aan het feit dat het gratis is. Als ik er ben is het soms een beetje fris in de avonduren maar als ze open zijn kun je bij de receptie gaan zitten. Daar komt wederom de servicegerichtheid van de beheerders om de hoek kijken.

Er zijn kleine dorpjes in de buurt met winkels en kleine kruideniers of supermarkjes. Voor de grote supermarche moet je naar Millau. Ik heb het met de fiets gedaan en dan is het ongeveer 40 minuten fietsen. La Cresse is dichterbij maar daar is niks. In La Riviere sur Tarn zijn kleine winkeltjes voor brood, vlees en groente. Ook is er een kruideniertje met van alles wat. Het is aan de overkant van de Tarn, ongeveer 10 minuutjes rijden.

Het is trouwens een leuk dorpje met in ieder geval 2 restaurants en je kunt er wat drinken. Boodschappen doen kun je dus het beste met de auto doen. Voor de grote winkels ga je naar Millau. Daar is ook twee keer in de week een grote markt met van alles en nog wat.

Millau is een middelgrote plaats met een aantal winkelstraten waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Van een Intersport tot opticien, van bakkertje tot apotheek. Er zijn in de directe omgeving van de camping heel wat restaurantjes te vinden.

Daar moet je wel even voor met de auto tenzij je echt goeie benen hebt en na de maaltijd heuveltje op heuveltje af nog even terug wilt bikkelen. Maar neem je de auto richting Millau of anders La Rozier en verder de Gorge in dan kom je legio plekken tegen om even de honger te stillen, eenvoudig of in stijl.

Ten slotte nog even over wat er in de omgeving van camping Le Papillon te doen is: te veel om op te noemen. Fietsen en wandelen, kano huren, parapente (zweven aan een parachute), bergbeklimmen, vissen, zwemmen, de omgeving bekijken, grotten, kastelen, musea, de brug van Millau, Gieren bekijken, van de natuur genieten, middeleeuwse dorpjes, wijn proeven, lekker eten en op je gat in de zon zitten, dit gebied heeft het allemaal.

Voor mensen die met kinderen op zoek zijn naar een groot zwembad, animatie, alles bij de deur en om de hoek adviseer ik naar de grote campings langs de rivier en in Millau te gaan. Daar zitten een paar echte feestcampings bij terwijl je hier op camping Le Papillon voor je rust en de natuur komt.

Camping le Papillon biedt een fantastische uitvalsbasis voor alles wat hier in de Gorge du Tarn beleefd en gezien kan worden. Hoewel er hier en daar wat puntjes zijn krijgen Hans en Anette een dikke 9. Vooral met de locatie, het uitzicht, het schone sanitair en hun fantastische klantgerichtheid scoren ze voldoende pluspunten om de kleine minnetjes te doen vergeten.

Vandaar ook dat ik veel mensen heb gesproken elk jaar terug komen op camping Le Papillon. Ga je in het hoogseizoen dan zou ik ook zeker even reserveren.

Fotografische impressie van camping Le Papillon in La Cresse, Gorges du Tarn.

Bij de Foto’s
 • 1, 2 en 3: De receptie van camping Le Papillon. Waar je tevens in de ochtend de verse broodjes haalt.
 • 4: De oprit van 15%. Ziet er link uit maar is het niet. Ook een dikke Fendt ging hier eenvoudig omhoog.
 • 5: Het eerst terras. Lijkt enigszins smal maar ik heb er mensen met een gemiddelde caravan heel riant op zien staan.
 • 6: Tweede terras, iets meer ruimte.
 • 7: Op deze plekken sta je 1e rang wat het uitzicht betreft. Mijn auto staat nu op een andere plek maar dat is gemakzucht. Hij kan makkelijk achter de caravan en dan heb ik nog ruimte over.
 • 8: Zicht naar beneden vanaf het derde terras. Prachtige plekken en geen overburen.
 • 9: En zo stonden wij erbij op het tweede terras. Nooit iemand voor je en een prachtige View.
 • 11: En dat is dan het uitzicht vanaf het derde terras naar de Piedestal de Fontaneilles.
 • 12: Mijn eigen hutje op het tweede terras, rustig in het hoekje.
 • 13: Tweede terras.
 • 14: Zicht op alle terrassen. Eerste, tweede en links derde.
 • 15: Helemaal van boven naar beneden bezien.
 • 16: Derde terras.
 • 17: Toilet gelegenheid derde terras, pure luxe.
 • 18: Toiletgebouw bij het tweede terras. Schoon sanitair en in ruime mate aanwezig. Voor al het sanitair geld: in ruime mate aanwezig en brandschoon.
 • 19: En nog maar eens het prachtige uitzicht.
 • 20: Rechts Chateau Peyrelade. Mooie wandeling van 3 tot 4 uur van het Chateau naar de Piedestal bovenop de rots.
 • 21: De “tafelberg” recht voor camping Le Papillon en boven La Riviere sur Tarn.

FotoShow

Openbaar   22 items in camping-le-papillon-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg
0022.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *