Camping Le Clou – Coux et Bigaroque

Camping Le Clou is een leuke camping in de Dordogne en heeft Nederlandse eigenaren. Toen ik naar de Dordogne wilde ben ik via het gidsje charmecampings van de ANWB bij camping Le Clou terecht gekomen.

Camping Le Clou

Camping Le Clou is een camping van Nederlandse eigenaren midden in de Dordogne. Hij ligt op een heuvel, is bijzonder schaduwrijk (oude boomgaard) maar er is altijd wel een stukje op je ruime plek waar je in de zon kunt zitten. Gezellig terras, 3 zwembadjes, heerlijk voor kleine kinderen dus.

En wat de kleintjes betreft, het sanitair is helemaal op gezinnen ingericht met grote 2 persoons douches en andere speciale voorzieningen. En het is allemaal brandschoon, een dikke 10 dus.

Op het terras van Camping le Clou kun je altijd wat eten, lekker snacks en ijs, er is een Table d’hotes (ik geloof een paar keer per week) er is een bar met van alles te drinken waaronder lekkere koffie. De eigenaren zijn zelf levensgenieters en dat straalt af van de service en de houding tegenover hun gasten. In het voorseizoen brengen ze de verse broodjes tot aan je tent.

Daar heb ik dik van kunnen genieten. En om hun servicegerichtheid even in beeld te brengen: ik had een tekorte kabel voor de elektra. Geen probleem, ze hadden nog wel wat liggen. En zonder problemen kon ik de rest van de vakantie een lange kabel lenen. Of het in het drukke hoogseizoen ook zo gemakkelijk gaat weet ik niet, maar de intentie is er. In ieder geval is er geen bediening op het terras maar op welke camping is dat wel zo.

Op Zoover krijg je de indruk dat de eigenaren van Camping le Clou niet aardig zijn of ongeïnteresseerd. Hou wel rekening met het feit dat zo’n camping runnen in de zomer een drukke boel is. Dan kun je niet verwachten dat camping uitbaters de hele tijd aandacht voor je hebben. En bediening op het terras, stja, zou leuk zijn, maar ik heb zelden op campings gestaan waar je op het terras bediend word als er al een terras is. Eigenlijk nooit nu ik er over nadenkt.

In de omgeving van camping le Clou vind je o.a. het plaatsje Le Bugue, een leuk klein plaatsje aan de rivier met leuke horeca, prima winkels, een uitstekende VVV die Engels praat en vaak open is. Verder Limeuil een schitterend middeleeuws dorp op de top van een heuvel. Het ligt bovendien op de kruising van de Dordogne en de Vezere.

Moet je gezien hebben. De grootste plaats in de buurt is Saint Cyprien, een gezellig dorpje met een hele leuke zaterdagmarkt. Ook hier alle winkels in de buurt. Bovendien een leuke fietstocht vanaf als je tenminste stevige kuiten hebt.

Verder mooie natuur, uitgestrekte velden, mooie bossen en alles wat Frankrijk te bieden heeft op het gebied van eten, drinken, omgeving en hartelijkheid. Ik ben in het voorseizoen op camping le Clou geweest en ik zou er zo weer heen gaan.

Bij de Foto’s
 • 1: Afscheid van Courseulles, een prachtige zonsopgang.
 • 2: Onderweg regent het pijpestelen maar gaandeweg word het steeds droger en warmer Ik trek steeds meer kleding uit, steeds meer zon steeds warmer naarmate ik dichter bij de Dordogne in de buurt kom … !!!
 • 3: Op het terras van Camping Le Clou na aan lange reis. Het zonnetje schijnt lekker in de Dordogne.
 • 4: Het kamp is gezet. Bed, koelbox, koffiezetapparaat, gas en licht. Het feest kan beginnen.
 • 5: Op en terrasje in het centrum van Le Bugue.
 • 6: De rivier de Vezere bij Le Bugue.
 • 7: Doorkijkje in le Bugue.
 • 8 en 9: Impressie van het oude centrum van St. Cyprien.
 • 10: De Vezere vlakbij de kruising met de Dordogne in Limeuil
 • 11: Kruising van de Vezere met de Dordogne, nog steeds in Limeuil.
 • 12: Het prachtige drop Limeuil, het mooiste dorp van Frankrijk (zeggen ze zelf…).
 • 13: En nog maar een plaatje want het is echt schitterend. aan de overkant het dorpje met de terrassen en de kanoverhuur.
 • 14: Beelden van het middeleeuwse dorp.
 • 18: Terug op de camping.
 • 19: Het zwembad (die is het diepe, daarachter nog een iets minder diep met glijbaan en niet op de foto rechts nog een kinderbadje voor de allerkleinsten).
 • 20: Het verwarmde terras.
 • 21: En de Jeu de Boules wedstrijd aan het einde van een hete dag.

FotoShow

Openbaar   21 items in camping-le-clou-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *