Camping la Garenne – Ardeche

Camping la Garenne in de Ardeche is een camping in St Laurent du Pape aan de Eyrieux. Het is een valei die haaks op het Rhonedal staat en toegang bied tot de Ardeche in al haar schoonheid. In de buurt van St Laurent en camping la garenne zijn vele mooie wandelingen, fietstochten, kanovaren en meer van dat soort buitenactiviteiten.

Aanvankelijk zit je nog in de heuvels maar al snel kom je terecht in “La Montagne Ardechois”. Geen echt hoge bergen maar wel heel erg mooi. Mijn fietstocht naar de de Col de La Croix de Bauzon is één van de mooiste die ik ooit heb gemaakt. Verder zit je vanaf hier binnen de kortste keren in de Drome. Prachtige bergen, woeste stromen en heerlijke wijn, Le Clarette de Die of beter nog, Cremant de Die.

St Laurent du Pape en de Eyrieux
St Laurent du Pape en de Eyrieux

Maar nu meer over St Laurent du Pape, de Eyrieux en camping la Garenne

St Laurent is een klein plaatsje waar weinig gebeurt. Er is natuurlijk een bakker en een klein soort kruideniertje. Toen ik er in 2013 was stond de slager te koop en was er verder weinig nering. In het nabijgelegen La Voulte is dat wel anders. Hier zijn winkels, supermarkten, 1x per week een grote markt, zondag een vlooienmarkt en meer van dat soort lokale activiteiten.

Volg je de Eyrieux verder tussen de heuvels dan word het steeds mooier. Saint Fortunat en Les Ollieres zijn schilderachtige plaatsjes met verrassende horeca. Ga je vanaf die plaatsjes de heuvels in dan kom je in een gebied dat ze Les Gorges noemen. Hiervandaan stromen allerlei kleine stroompjes richting Eyrieux en uiteindelijk in de Rhone. Een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Camping la Garenne

Ik zou Camping la Garenne als uitvalsbasis willen zien om de Ardeche verder te verkennen. Ik de zomer zou ik dieper de Ardeche in gaan maar omdat ik in het naseizoen ging waren veel hoger gelegen campings al dicht. En daar zijn die Fransen sowieso goed in hier in dit gebied. Na 1 september is alles zo’n beetje dicht. Maar wel lekker rustig om te fietsen en te wandelen, dat moet gezegd worden.

Camping la Garenne is prima in orde. Je kunt kiezen uit een keur aan plekken. Wat hoger op tegen de heuvel aan of meer naar beneden bij het zwembad. De website suggereert dat ze aan de rivier liggen maar dat is niet zo. Wel loopt er een beek over de camping maar die was allang droog gevallen. Wellicht dat je daar in het voorseizoen een dammetje kan bouwen. De camping word jaarlijks uitgebreid en word steeds groter.

Het sanitair is netjes en schoon. Zoals bij zoveel campings bieden de douchehokjes weinig ruimte en die drukknoppen zijn wellicht handig voor de beheerder maar waarom ze altijd zo kort afgesteld zijn is me een raadsel.

Verder zijn er wasmachines, waslijnen, een droogmachine, ruime afwasmogelijkheden en een behulpzame receptie. Broodjes kun je tot eind september bestellen bij de receptie en anders naar het dorp. Lekker klimmetje als je dat op de fiets doet. Te voet ben je al snel een half uurtje bezig op en neer. In de zomer is er veel te doen.

Een flink animatieteam doet veel voor de kampeerders, er is bridgen en er is een restaurant. Bij binnenkomst krijg je meteen aardig wat informatie mee waardoor je meteen weet waar je aan toe bent en wat er allemaal te doen is. Prima geregeld. Mooi zwembad trouwens, maar er zijn zat plekken te vinden om in de rivier te zwemmen dus die optie is er ook nog altijd.

Ik heb hier een heerlijke vakantie gehad op Camping la Garenne. Bovendien ligt hij vlak bij de A7 / E15 (route du Soleil) dus als pleisterplek is hij uitermate geschikt. Mede daarom zal ik er zeker nog wel eens komen.

Ik ga hier zeker terug komen.

Tijd voor de foto’s

Bij de Foto’s
  • 6: Mooie terrassen en grote plekken.
  • 8: Camping La Garenne boven. De waterplekken zijn ruimschoots aanwezig.
  • 9: Camping La Garenne beneden.
  • 11: La Voulte sur Rhone. De rivier op de voorgrond en La Voulte met het plaatselijke Chateaux er boven uit.
  • 12: Plaatselijke producten, een prima traiteur, heerlijk brood, kaas, jam en alle andere zaken die je op een Franse markt mag verwachten. Ga je naar andere markten in het gebied kom je echter al snel dezelfde kooplui tegen. In dit geval overigens geen straf.
  • 14: De heerlijke markt met het kasteel op de achtergrond.
  • 16: Het kerkje van St Laurent met de Drome op de achtergrond.
  • 17: Heerlijk rustig dorpje.
  • 22: Nog een laatste blik op de Eyrieux.
  • 23: Vanaf de brug kun je de forellen zien zwemmen.

FotoShow

Openbaar   24 items in camping-la-garenne-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg
0022.jpg
0023.jpg
0024.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *