Camping Kinlochewe Highlands

De camping Kinlochewe in de Highlands ligt in een prachtig onherbergzaam stukje van Midden Schotland. Helaas heb ik er weinig van gezien want er hing veel mist en het regende regelmatig toen ik er was. En dat is niet vreemd want dit gebied hoort tot de natste van Europa. Ik heb dus alleen maar door de mist onhoofde bergen gezien en veel grijze miezerigheid. Kijk maar naar de foto’s, geen zonnestraaltje te zien.

Maar Kinlochewe was wel een schilderachtige dorpje en de omgeving van de Camping Kinlochewe was prachtig. De camping Kinlochewe zelf is mooi in orde maar ook hier weer een enorme massa grind en asfalt. Als je naar foto’s kijkt zou je meteen geen zin hebben om er heen te gaan. Maar rustig is het wel en de omgeving waarschijnlijk heel mooi. Maar nogmaals, ik heb er nooit wat van gezien.

Camping Kinlochewe Highlands

Rustig en intiem zijn de termen die ze op de website gebruiken om de camping Kinlochewe Caravan Club Site te beschrijven. De camping Kinlochewe ligt aan de voet van de ruige hellingen van Beinn Eighe , aan het einde van een mooie rit langs Glen Docherty van Achnasheen. Het caravan park is een magische oase van rust waar het leven vertraagt. Deze rustige omgeving is een paradijs om te wandelen en te klimmen langs Loch’s, prachtige bossen en de bergen van de Highlands.

De camping kinlochewe heeft goed sanitair en zoals elke keer in Schotland zijn de beheerders uitermatie vriendelijk en behulpzaam. De prijzen zijn vriendelijk. Een plek kost 6.80, een volwassene 5.10 en een kind tussen de 5 en 17 jaar 1.40. Rondom camping Kinlochewe Caravan Club Site vind u de volgende handige faciliteiten:

Er is een kleine winkel, een cafe/restaurant (zelf drank meenemen) een hotel met uitstekend eten en een benzine station meteen naast de camping. De Scottish Natural Heritage Beinn Eighe National Nature Reserve ligt op nog geen kilometer afstand van de camping en je kunt in dit gebied arenden en herten zien. Voor een onvergetelijke rit neemt u de A896 naar beneden Glen Torridon en door naar Applecross : het uitzicht over Skye is superieur.

Naast de camping Kinlochewe heb je in dit illustere dorpje nog een Hotel, een cafe, een winkel en een tankstation. Alle vier heb ik van binnen gezien en alle vier zijn ze bijzonder. Het winkeltje is eigenlijk een meubelstoffeerderij en is volkomen volgestapeld met een breed assortiment aan artikelen die handing zijn, food en nonfood.

Zelfs als je niks nodig hebt moet je hier even langsgaan. Het pompstation is schilderachtig en heeft een aanpalend winkeltje waar je ook weer van alles kunt krijgen. Hier vooral lekkere dingen en handige zaken voor onderweg. Het hotel heeft ook een bunkhouse, een soort jeugdherberg waar je voor weinig geld kunt overnachten. Je kunt er uitstekend eten en de pub heeft een indrukwekkend aantal merken whisky waar de eigenaar bovendien alles van afweet.

Verder is het er het Whistle stop cafe, een houten barak waar een restaurant in is gevestigd. Een vergunning voor drankverkoop hebben ze niet dus je mag het zelf meenemen. Vervolgens betaal je een pond om een glas te huren. Het eten is uitstekend en de mensen net zo aardig als het pond voor het glas. Datzelfde geld overigens voor alle mensen die ik Kinlochewe tegen ben gekomen. Vriendelijk en voorkomend.

Kinlochewe heeft grote indruk op me gemaakt en ik betreur het ten zeerste dat ik de omgeving niet echt heb kunnen zien vanwege de mist en de regen. Als ik terug ga naar Schotland ga ik zeker nog even langs dit verrukkelijke dorpje in de hoop de heuvels rond de Camping Kinlochewe nog een keertje te zien zonder mist rond de top.

Hieronder een serie foto’s van de camping en de omgeving:

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door