Camping John o Groats

Camping John o Groats

Op deze pagina camping john o groats , Gills, Thurso, Casteltown, Hallkirk en Wick. Dus het uiterste Noorden van Schotland bij de Ferry’s naar de Orkney’s. john o groats (Schots-Gaelisch: Taigh Iain Ghròt) is een dorp in het uiterste noorden van Schotland. Het dorp ligt in het raadsgebied Highland en het historische graafschap Caithness.

Het dorp zou zijn naam ontlenen aan een Hollander, Jan de Groot, die in 1496 het veerrecht tussen Schotland en de Orkney-eilanden verwierf van koning Jacobus IV van Schotland. Er groeien geen bomen.

camping john o groats
Rechts bovenaan: John O’Groats
Onder: De Orkney Islands

De huizen in het dorp staan vrij ruim uit elkaar. John o’ Groats heeft een haventje, van waar een voetveer naar de Orkney-eilanden vertrekt en van waar toeristische rondvaarten worden georganiseerd. De Orkney-eilanden aan de overkant liggen op ongeveer vijf kilometers en zijn duidelijk te zien.

Noorden

In het noorden is John o’ Groats het dorp, dat het dichtst bij de meest oostelijke punt, Duncansby Head, ligt. Achttien kilometer naar het westen ligt Dunnet Head, het meest noordelijke punt van het vasteland van Schotland.

Een bekende tocht, die vooral met de fiets wordt ondernomen, is van Land’s End in Cornwall, de meest zuidwestelijke punt van Engeland naar John o’Groats. In beide richtingen wordt de tocht afgelegd.

De afstand van deze tocht is meer dan 1400 km. Dat is vanuit het verste punt in het zuidwesten van Engeland naar het meest noordelijke punt in Schotland.

Hij lijstje camping op de pagina camping John o Groats is niet erg lang. Er zijn niet zoveel campings en de campings in dit deel van Schotland hebben niet al te veel luxe. De meeste campings hebben als grootste pre dat ze in de buurt liggen van de Ferry’s naar elders.

Het gebied word ook wel de Low Highlands genoemd. camping John o Groats biedt een overzicht van de weinig aanwezige campings in dit gebied.

Camping John o Groats

Camping John o Groats, Wifi, prijs onbekend
John o groats camp site

Stroma View Campsite
Basic, 5.50 + 2.50

Dunnet Bay Caravansite + nog een website +/- 12.50
Camping met zeer hoge ratings, 9 uit 10  + nog een website

Dunvegan Euro campsite = Gesloten

Achalone activities
Feitelijk een manege, je zou hier ook kunnen camperen, niks over terug te vinden.
North Achalone, Hallkirk

Central Caravans   Mooie camping midden in Noord Schotland, speciaal voor vissers
en vogelaars. Vlakbij Loch Watten, prijs onbekend

Wick Caravan Site   Redelijke camping, sanitair blijkt klein en krap, verder prima recensies
Prijs onbekend.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *