Camping Gorges du Tarn

Camping Gorges du Tarn

Camping Gorges du Tarn is een lijst van campings langs de Gorges en in de buurt van de Tarn. In juni 2014 ben ik 2 weken naar de Gorges du Tarn geweest. Het was een fantastische vakantie ondanks dat het nog behoorlijk fris was in dit deel van Frankrijk.

De nabij gelegen hoogvlaktes zijn immers 1000m of soms zelfs hoger. De gorges du Tarn zelf ligt tussen de 200 meter en aan het einde zelfs op 600 meter hoogte. Dat kan aardig fris zijn in de nachten.

Camping Gorges du Tarn: Le Papillon met uitzicht op de Gorges du Tarn
Camping Gorges du Tarn: Le Papillon met uitzicht op de Gorges du Tarn

Hieronder een lijst van camping Gorges du Tarn. Steekwoorden zijn rustig, internet, basic faciliteiten en goed sanitair. De campings liggen tussen de 15 en de 55 minuten afstand van Millau, de meeste binnen 20 km.

Mijn favorieten zijn kleinere campings, geen animatie of kinderparadijzen, fraai gelegen en hopelijk rustig. Le Papillon en Les Prades liggen aan de rustige kant van de Tarn. De rest langs de D907. Helemaal onderaan een aantal camping Gorges du tarn die pas in het hoogseizoen open gaan of er slecht afkomen qua prijs en beoordeling.

Ga je voor je rust hou dan rekening met het feit dat grotere (familie)campings in de zomer disco hebben in het weekend. De rust is dan ver te zoeken. Van de weg in dit gebied heb je doorgaans gaan last omdat vrijwel alle campings langs de rivier liggen onder het niveau van de weg. En je moet natuurlijk nooit direct aan de weg gaan staan, waar je ook kampeert.

Camping Gorges du Tarn

(1) Le papillon (** SVR)
Prachtig uitzicht. Goed en ruim aanwezig sanitair. Nederlandse beheerders. Geen zwembad maar in de rivier en in de directe omgeving strandjes genoeg om te zwemmen. Rustige camping, Millau dicht in de buurt. De beoordeling is 8.7 gemiddeld en dat is zeer hoog. Dit cijfer wordt bovendien gedrukt omdat het geen kinderparadijs is. Je moet het hier zelf doen.

Wel een camping met een steile toegang 15% maar gezien de commentaren levert dit geen problemen op. Mensen met caravans geven aan er goed te kunnen komen. Het is te vergelijken met de camping in de Ardeche, die was ook aardig steil. Samengevat: Rust, mooi uitzicht, WIFI, goed sanitair, Millau dicht bij (12.5 km), mooie omgeving, gezellig terras en enthousiaste eigenaren waar iedereen iets aardigs over heeft te zeggen. Prijs 11.50 + 3.25 elektra


(1) Moulin de la Galliniere (** SVR)
Zeer mooie camping gelegen aan het water. Hij heeft Nederlandse beheerders en ziet er vriendelijk en verzorgd uit. De camping ligt vlak buiten het dorpje Boyne en 15 km van Millau langs de D907. Ze krijgen zeer hoge waarderingen behalve voor het sanitair dat soms als eenvoudig en enigszins gedateerd word gekwalificeerd. Ondanks dat nog steeds een 7.8 op Zoover.

Op de camping zelf is buiten WIFI en een snackbar niks aanwezig. Maar omdat hij vlakbij allemaal kleine plaatsjes ligt is dag geen probleem. Je kunt rechtstreeks van de camping het water in. Prijs 16 euro + 3.50 elektra (voor een mooie plek, ook aan het water) Le Papillon en La Galiniere ontlopen elkaar weinig. Le Papillon ligt aan de stille kant van de vallei en op het zuiden met een schitterend uitzicht. La Galiniere heeft als voordeel dat je meteen aan de rivier zit. Je kunt in principe vanuit je tent het water in. Beide campings bevinden zich op kort afstand van dorpjes en dus bakkers en andere faciliteiten.


(2) L’Aubigue (***)
Eenvoudige camping, rotsachtige bodem. Dorpje in de buurt en Millau niet te ver weg. Wel WIFI maar voor de rest weinig uitgebreide faciliteiten. Wel een klein zwembad, kampwinkeltje en het sanitair ziet er goed uit. Voor rustzoekers ideaal, voor de rest moet je op pad. De camping zit aan de rivier maar heeft ook een zwembadje. Op de website ziet het er allemaal erg vriendelijk uit. De camping ligt op 21 kilometer van Millau en in hetzelfde gebied als bovenstaande campings. Verschil is het zwembad. Prijs 15 euro inclusief elektra


(2) Les Prades:
ACSI camping, Lijkt me een grote camping, eigenlijk meer glamping. Met zwembad, sauna, VVV, restaurant annex snackbar, redelijke kampwinkel. Prijs valt mee, 18 euro in het voorseizoen en dan sta je comfort. De rest is dan (volgens de website) bij de prijs inbegrepen.

Camping aan de rustige kant van de Tarn tegenover Mostuejouls. De camping heeft in het hoogseizoen wisselende recensies maar dat is vooral omdat ze erg streng zijn voor jongeren. Ik begreep van Campings-Frankrijk dat het een beetje uit de hand liep met overlast en vervuiling. Nu houden ze boel erg strak. Er is ook weinig animatie voor kids en dat is ook al niet goed voor de beoordelingen.

Het dorp (Le Rozier) is 4 km lopen en dus per fiets zeer goed bereikbaar. Helaas kun je vanaf de camping niet meteen naar de rivier, er staat een hekje tussen. Aan de overzijde ligt Mostejouls en dat is volgens Google zo’n kleine 8 km weg.

Via het Noorden is de camping matig bereikbaar (smalle weg) maar via het noorden zijn er geen klachten, wel een paar hellingen maar met 1 pijltje dus niet al te stijl. Op de camping zouden veel caravans en Kampeerwagens staan dus het kan makkelijk.

Prijzen in het voorseizoen zo’n 18 euro voor de beste plekken. Sanitair ziet er mooi uit. Zou in de zomer wel eens smerig zijn maar volgens een commentaar komt dat door onachtzaamheid van sommige mensen en niet omdat de boel niet schoon word gehouden. Personeel wellicht niet al te vriendelijk. Prijs: 18 euro inclusief elektra.


(3) Le Randonneur (**)
Zeer fraaie camping die meteen aan het water ligt. Kleinschalig met een klein zwembad, strandje aan de Tarn, fraai sanitair. Verder weinig faciliteiten. Waarschijnlijk zeer rustig. 1 beoordeling op Zoover en die is hoog. Er is op Zoover 1 beoordeling en die is dus zeer goed.

Verder op Google nog wat korte recensies, allemaal zeer goed en enthousiast. De camping is schitterend gelegen maar net als veel andere campings aan deze kant van de Tarn wel vlak langs de weg. Het is een Kano camping en ligt aan redelijk vlak gedeelte van de vallei. Er zijn meerdere kleine plaatsen in de buurt en Millau is 20 km weg. Dat is ongeveer 20 minuten rijden volgens Maps. Prijs 11.50 + 3 euro elektra


(3) Camping Les Cerisiers (**)
Eenvoudige camping, krijgt zeer goede beoordelingen, vooral de omgeving. Geen Wifi of veel andere voorzieningen. Vriendelijkheid van de eigenaren word nadrukkelijk genoemd. Ligt ook weer vlak langs de D907 op slechts 10 km van Millau. Prijs in onze periode 10 + 3 euro.


(4) Le Peyrelade (****)
Lijkt een mooie camping, prijzen rond de 20 euro inclusief. Tenminste, dat begrijp ik uit de website, Electra etc word niet extra vermeld. Ligt midden in de Gorge in de buurt van wat kleine dorpjes. Verwarmd Zwembad, kanoverhuur op de camping,

WIFI, zwemgelegenheid in de Gorge, midden in het gebied. WIFI bij de balie en verder idioot duur. Is een typische famlie camping voor het hoogseizoen. Zou in het voorseizoen wel een voor de helft dicht kunnen zijn zoals het zwembad.


(4) Camping municipal des pradet (**)
Kleine kamping vrijwel midden in La Malene, een eenvoudig dorpje met de nodige faciliteiten. Basic maar met alles dus vlak naast de deur waaronder 4 restaurants, kanoverhuur en wandelroutes. Op Maps ziet het er een beetje verloren uit.

De camping ligt op een klein uurtje rijden vanaf Millau. De kamping is goedkoop en ligt aan de Tarn. Hij ligt veel verder weg dan de andere campings die allemaal redelijk dicht bij Millau liggen. Helaas geen beoordelingen van deze camping, niet op zoover en niet op Camping-frankrijk.nl. Dat zou wel eens kunnen betekenen dat het rustig is daar en zo ziet het er uit ook.


Les Peupliers (****)
Middelgrote camping, in onze periode betaalbaar, later erg duur.. Zwembad word flink af geserveerd vooral door mensen die in het hoogseizoen daar zijn. Het zou vies en te druk zijn. Sanitair krijgt goeie beoordeling. De slechte beoordelingen zijn vooral van het hoogseizoen.

Het is dan erg druk. Voor de rest wel positief. Zeer hoge beoordelingen van mensen die voor de omgeving komen en sportief zijn, dus kanoën en wandelen etc. Plekken zien er mooi uit. Lijkt me belangrijk om eerst een plek uit te gaan kiezen als we hier heen gaan.


Camping Gorges du Tarn : Millau:

Saint Lambert in Millau (***)
Middelgrote 3 sterren ASCI camping vlakbij Millau. Zwembad, faciliteiten zoals WIFI, kampwinkeltje en plekken aan de rivier. Prijzen in voorseizoen zeer vriendelijk. Je schijnt er mooi te kunnen fietsen.

Sommigen maken melding van kleine plekken maar je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden. Word nogal eens als een eenvoudige camping gekwalificeerd. Krijgt wel hele hoge waarderingen. Ligt zeer dicht bij Millau, 2.5 kilometer las ik ergens. Er is wel een weg in de buurt maar heb je, als het al genoemd word, in de avond geen last van.


Larribal Millau (***)
Wisselende berichten over deze camping. Bijvoorbeeld dat het sanitair niet toereikend is. Maar dat is in het hoogseizoen. Website heeft bijzonder weinig te melden. Zoover nogal wisselend. Ligt wel zo dichtbij Millau dat er genoeg winkels zijn etc.


Les Erables (***)
Geen zwembad, ligt aan de tarn maar slechts met een paar staanplaatsen. Er is wel een strandje. Last van geluid van aanpalende camping. Houd echter om 23.00 uur op, word meerdere keren gemeld overigens. Beoordeling uit Mei zegt dat het een rustige camping is.


Cotes Sud (***)
Wederom een standaard 3 sterrencamping. Weinig faciliteiten behalve WIFI. Het verwarmde zwembad was doorgaans niet verwarmd. Over het algemeen wel goeie beoordelingen, vooral van mensen met kinderen en zij die buiten het seizoen gaan.


Les Rivages (****)
Camping met veel voorzieningen, via de website ziet het er goed uit. Restaurant slecht en onbeschoft personeel daar, moet je niet zijn. De plekken schijnen zeer groot te zijn en Millau is te lopen. Prijzen zo rond de 20 euro maar dan zit de Elektra er wel bij in.
Andere campings in de Cevennes


La Dourbie (****)
Mooie camping in Nant. Krijgt goeie beoordelingen op gebied van afmeting plekken, prijs/kwaliteit en sanitair. Ligt op 35 km van Millau. Nant word omschreven op diverse sites als een zeer mooi plaatsje.


Les Deux Vallee (***)
Deze camping gorges du Tarn word omschreven als een no-nonsense camping. Basic maar goed verzorgd in een prachtige omgeving. Ik krijg wel de indruk dat je een eindje op weg moet voor een supermarche. Er is wel een bakker in het dorp en een kleine supermarkt.


Camping Gorges du Tarn: Te laat open of No-Go.


Camping La Muse (**)   Ziet er niet echt geweldig uit maar wel in de buurt van dorpjes etc. Geen zwembad, wel aan de rivier. Redelijk prijzen (10 p/dag, 3 euro electra) Wifi op het terras, winkel en eigen strand met kiezels.


Brudy Plage  Eenvoudige camping, weinig info.


La Belle Etoile  ACSI camping, 15 euro p/dag (korting?) Ligt aan drukke weg, zeer matige waardering op Zoover


Le Saint Pal  Gaat in juni open.


Les Bords du Tarn  Gaat pas op 14 juni open.


La Resclauze (***)  Ziet er goed uit maar is volgens mij alleen open vanaf 1 juli. Mooie website maar summier.


Le Rozier  Vanaf 1 juni open


index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *