Camping de Razende Bol – Texel

Camping de razende bol is weer zo’n heerlijke boerenkamping waarvan er gelukkig steeds meer komen in Nederland. Ik heb het dan over multifunctionele boerenbedrijven waar je met je tent, caravan of camper kunt meegenieten van het land leven op het land.

Multifunctioneel wil in het geval van camping de razende bol zeggen camping, bollenkwekerij en boerderijwinkel. Die laatste met vooral met bloembollen maar ook met heerlijke jammetjes, honing en andere zaken. Maar in deze winkel kun je nog veel meer vinden.

Voor het kaartje van de locatie, zie foto 135 (helemaal onderaan).

Camping de Razende Bol

Camping de razende bol ligt centraal tussen De Koog, Den Burg, het strand en de duinen. Ook de slufter is binnen fietsafstand en voor de betere ijzervreter zelfs op loopafstand. Dat is dan 20 km in dit geval. Ecomare en Paal 17 liggen op 2.6 kilometer door het bos en Ecomare op 2 kilometer. Het centrum van de Koog ligt ook op 2.5 kilometer en tot aan Den Burg is het een kleine 5 kilometer.

Camping de Razende Bol - Texel
Camping de Razende Bol – Texel

Camping De razende bol vanuit de lucht. Rechtsvoor het woonhuis van de familie, rechtsboven de loodsen met het sanitair en de boerenwinkel. Links het grote kampeerveld. Wie op deze foto of de kaart ziet dat er wegen in de buur lopen kan gerust zijn, je hoort er niks van.

De camping bestaat uit een enkel veld voor ongeveer 15 “kampeermiddelen”. Dan is de nabijheid van de dorpen en de luxe van warme voeten meer dan ooit gewenst. De plekken zijn ruim genoeg, de auto moet op het parkeerterrein als je uitgepakt hebt maar dat is geen probleem want je hoeft niet ver te lopen.

Wil je hier naar toe dan dan kun je maar beter een plaatsje bespreken want het is hier goed toeven en er zijn veel mensen die dat weten. Ondanks dat ik hier eind september stond was het een gezellige boel op de razende bol. Er waren caravans die een paar dagen of langer stonden maar ook campers die maar voor 1 of 2 nachten kwamen.

Het sanitair is van hoge kwaliteit en altijd brandschoon. Het heeft vloerverwarming en dat is precies de reden dat ik deze camping heb uitgekozen om er in de herfst naar toe te gaan. Het was voor het eerst dat ik muntjes moest gebruiken om te douchen (we kregen er al een handvol toen we ons hadden gemeld) en ik vind het absoluut geen probleem.

Zeker niet als je kijkt wat je er voor terug krijgt. Dit is een camping waar ik zo weer terug ga. Als ik er een plekje kan krijgen want ik zeg het nogmaals, hier moet je bespreken want het is er altijd druk. Maar het is dan ook wel de moeite waard.

Wat deze boerencamping vooral uniek maakt is de enorme hoeveelheid bloembollen die je er kunt kopen. En dat was in het voorjaar van 2015 in mijn tuin te merken. Hele bollentapijten lagen uitgespreid in de tuin.

Vooral erg mooie narcissen, felle donkergele krokussen en een paar joekels van Hyacinten stalen de show tussen spierwitte anemoontjes en zwarte tulpen.Maar als je hier bollen wilt kopen kun je er ook gewoon langs gaan.

Tot slot kan ik iedereen aanraden hier een zakje Colchicum of herfststijlloos te kopen. Dit is een bol die je zonder aarde gewoon in een potje kunt zetten en dan gaat hij spontaan bloeien. Klik maar even hier om te zien hoe dat gaat …

En daarna even de foto’s bekijken (135 t/m 153) om alvast in de stemming te komen voor een heerlijke kampeervakantie.

Bij de Foto’s
 • 135: Kaartje van de locatie:
 • 136: Luchtfoto van de camping.
 • 137: De ingang van de kampwinkel met pompoenen en smurf. Wie had het anders verwacht.
 • 138: Het veld voor de boerderij met Colchicums en dahlia’s.
 • 139: Het privé- Juttersmuseum van camping de razende bol.
 • 140: Bijkeuken met wasmachines, informatie en ijskast met heerlijk ijs.
 • 141: De entree van camping de razende bol. Rechts is het sanitair.
 • 142: Beelden van het Centrale veld.
 • 143: Goed opletten waar de zon vandaag komt en of je die in de ochtend of de avond wilt.
 • 144: Een zonnige morgen, Texel op zijn best.
 • 145: Op camping de razende bol staat bij elke plek een picknicktafel dus buitenpret gegarandeerd.
 • 146, 147: Elke morgen konijnen rond de tent. De kip is niet wild en komt gewoon even langs om te buurten.
 • 148 t/m 152: Het sanitair met onder andere een prachtige invalidendouche. De douches zijn ruim genoeg. De inrichting is vrolijk en alles is schoon als schoon.

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *