Camping de Kraai in Geesteren

In juni 2021 ging ik eindelijk weer eens op vakantie en Camping de Kraai in Geesteren had nog voldoende plek. Dit is omdat het een jonge camping is maar geloof me, over niet al te lange tijd kun je maar beter ruim van tevoren reserveren want de kwaliteit van deze camping staat buiten kijf.

Het begint met het echtpaar Kraaijenvanger, in de buurt beter bekent als “de Kraai’ wat meteen de naam van de camping verklaart. Deze hartelijke mensen doen er vanaf het begin alles aan om het de kampeerder naar de zin te maken.

Gratis eitjes van de kippen, koud bier in de ijskast voor een prikkie, een leuk jeux de boules baantje, een ijsje op een hete zomeravond, een praatje bij de tent, niks is te veel voor dit hartelijke stel.

camping de kraai in Geesteren
Het tentenveld in de avondzon

En de camping is ook niet verkeerd. Camping de Kraai in Geesteren heeft onder andere de volgende uitstekende faciliteiten:

 • 25 ruime plaatsen
 • Prachtig en altijd schoon sanitair (mooier dan mij thuis) met vloerverwarming
 • Er is een minder-validen toilet
 • Gratis wasmachine en droger
 • Een plek voor de fietsen en het opladen van de accu’s
 • Uitstekende WIFI
 • Een gemeenschappelijke ruimte is in aanbouw (Parijs en Rome zijn ook niet op één dag gebouwd)
camping de kraai in Geesteren
Het stijlvolle en schone sanitair

Toen ik er was brak er op een ochtend een enorm noodweer los. Hoewel er wel wat staand water op het terrein stond bleef het goed te bereiden en kon ik gewoon met caravan en al wegrijden. De grond is stevig, goed waterdoorlatend en het gras is netjes bijgehouden.

En het waren bijzondere omstandigheden zo rond de 21e juni in het Oosten. De hoeveelheid water die binnen 24 uur viel was meer dan 55mm. En als je camping dan droog blijft doe je het helemaal goed. Hulde!

Camping de Kraai in Geesteren ligt vlakbij het centrum van het dorp Geesteren waar diverse winkels en een supermarkt de vakantieganger van alle noodzakelijke boodschappen kan voorzien. Ook wel handig, er zit een tweewielerzaak in het dorp.

Verder kun je er een hapje eten, er is een snackbar en een leuk café met terras.

In de directe omgeving van camping de Kraai in Geesteren kun je uitstekend fietsen en wandelen. Met name de Engbertsdijksvenen en Springendal tussen Vasse en Ootmarsum moet je als wandelaar en fietser gezien hebben. BIj Springendal vind je bovendien bronnen en loop je zo door Duitsland te wandelen.

camping de kraai in Geesteren
Verse eitjes, gratis en voor niks

Het sanitair mag nog wel even wat extra aandacht hebben hier. De aankleding is stijlvol en de afwerking foutloos. Er is vloerverwarming, de douches zijn heerlijk, er is stroom in de douches, de spiegels hebben verwarming waardoor je ze altijd kunt gebruiken.

Er zijn verder aan de voorkant 3 ruime afwasbakken, er is een wasmachine en een droger, er zijn 4 mooie toiletten en alles word dagelijks schoon gehouden. Douchen was hier een pretje en stond in schril contrast met het sanitair wat op de volgende camping in Zuid Limburg aantrof.

En dan natuurlijk de eitjes. Of dit feest ook nog voortduurt als de camping drukker word weet ik niet maar nu liggen er gratis eitjes in de ijskast die elke dag zo onder de kont van de kippen vandaan worden gehaald. Wat een luxe zeg.

Nog niet eens vanwege het geld maar wat is het leuk om verse eitjes te krijgen van kippen die je elke dag tegenkomt als je naar de douche of toilet gaat en die nog een beetje tegen je lijken te “praten” ook. In ieder geval zijn ze niet bang en blijven ze gewoon zitten als je langs komt.

Conclusie: Dikke 5 sterren voor Camping de Kraai in Geesteren. Wat er nog niet is komt nog, De eigenaren zijn nog hard aan het werken aan een gemeenschappelijke ruimte en info over de omgeving. Maar als je iets wilt weten over wandelen of fietsen vraag het dan aan het behulpzame koppel want ze staan altijd voor je klaar.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Camping de Kraai in Geesteren”

 1. SONJA Kraaijvanger avatar

  Hallo,
  Heel erg bedankt voor deze prachtige uitgebreide revieuw. We hopen dat velen dit lezen en we ze als gasten kunnen begroeten en ze net zo enthousiast worden als u. Nogmaals dank en hopelijk tot weerziens.
  Groeten Sonja,
  Camping de Kraai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *