Camping de Hal – Boerencamping op Texel

Camping De Hal, Den Burg, Texel

Op een steenworp afstand van het gezellige centrum van Den Burg, in een typisch Texels landschap met tuinwallen en schapenboeten, ligt camping De Hal. Deze camping, direct naast de prachtige boerderij aan de Hallerweg,  is een oase van rust vlakbij Den Burg dat op 5 minuten fietsen van de camping ligt.

Camping De Hal

De beheerders van deze (VeKaBo) boerderijcamping, de familie Keijser, zijn vriendelijke mensen en we voelen ons meteen welkom op deze gezellige kleine familiecamping in het Hart van Texel. De Hal zelf is een bijzonder fraaie monumentale boerderij die al negen generaties lang door de familie de Keijser word bewoont. Op hun website kunt u het hele verhaal lezen. Ik ga het hier niet herhalen, hun eigen verhaal is veel leuker.

De fraaie monumentale boerderij van de Familie Keijser.
In de stolp links zit het sanitair en het gastenverblijf

Voor een kaartje, zie foto 125 (helemaal onderaan). Camping De Hal ligt vlakbij Den Burg dus wie de auto wil laten staan en met de fiets een vers ontbijtje wil halen zit hier eerste rang. En over fietsen gesproken, dit is een prima startpunt voor diverse fiets- en wandeltochten die u naar alle windstreken van Texel leiden.

Camping de Hal bestaat uit 3 veldjes waar uw tent of caravan beschut kan staan tegen de harde zeewind. Tevens zijn er stroom- en waterpunten die allen goed bereikbaar zijn. In de boerderij zit prima sanitair met vloerverwarming. Je kunt er wat verse producten krijgen zoals aardappelen, fruit en eieren.

De eieren komen zo onder de kont van de kippen vandaan. Verder nog een wasmachine en droogtrommel, een schuur voor de fietsen en WIFI. Ook is er een zogenaamd gastenverblijf. Dit is een kamer achter in de stolp met eigen ingang. Het is een romantisch stukje van de boerderij.

Ik heb gezien dat de prijzen enigszins omhoog zijn gegaan sinds ik er de eerste keer was. U betaald nu 18/19 euro per plek en er moet extra betaald worden voor meer dan 2 personen, de hond, bezoekers, een extra tent en WIFI.

Maar dan nog is de prijs/kwaliteit verhouding meer dan positief. En wat je hier altijd hebt zijn uitermate vriendelijke en behulpzame beheerders.

Er zijn 3 veldjes. Van het eerste veldje ziet u de foto’s want daar heb ik zelf gestaan. Het tweede veldje is net als het eerste maar iets kleiner. Het derde veldje ligt aan de kop van de camping en heeft uitzicht over de velden.

Dit heb je niet vaak op Texel want van de gemeente moeten alle campings door een groene haag zijn omsloten zodat je niet overal carvans en campers in de velden ziet staan.

De veldjes bieden veel beschutting en privacy. Het kopse veldje zou wel eens winderig kunnen zijn en was nogal vochtig toen ik er in de herfst was. Maar als ik er nog eens heen ga zou ik daar wel eens willen staan.

Van mij krijgt de Hal een ruime voldoende. Vooral het sanitair en de beschutte en gezellige veldjes maken het verblijf hier zonder meer de moeite waard. Rustig en toch vlakbij de grote stad met voldoende en kwalitatief uitstekende faciliteiten.  Van een bezoekje aan De Hal zal de gemiddelde kampeerder geen spijt krijgen.

Bij de Foto’s
 • 125: Kaartje van de locatie.
 • 126: De Hal vanaf de Hallerweg met beide boerderijen.
 • 127: Het eerste veldje en tevens het grootste.
 • 128: Het tweede wat kleinere en derhalve knusse veldje.
 • 129: Het derde veld. Wat verder van de rest en met uitzicht over de landerijen.
 • 130: Het prachtige sanitair met vloerverwarming. Rechts, niet op de foto, ook nog afwasbakken.
 • 131: De boerderij in de mist in oktober.
 • 132: Veldje 1 in de mist op een kille oktober ochtend. Kijk vooral naar foto 133.
 • 133: Veldje 1 op dezelfde ochtend, ongeveer 2 uur later. Dit is Texel in het najaar.
 • 134: Het weiland voor de boerderij dat als speelweide dienst doet (dus geen kampeerterrein). Links de 3 kampeerweiden achter de heggen. Het derde veldje heeft uitzicht op de velden.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

2 reacties op “Camping de Hal – Boerencamping op Texel”

 1. Patricia Keijser-Knol avatar

  Wat een leuk bericht over onze camping! Dank je wel voor deze positieve review

  1. NetPerk avatar

   Graag gedaan!

   Ik kan me dat bezoek nog goed heugen.

   En ik realiseer me gelijk dat ik dit jaar nog niet Texel ben geweest.

   Snel op weg …

   Ik ben altijd weer blij als ik op de boot naar Texel zit (Jan Wolkers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *