Camping Craignure – Shielings Mull

Shieling Holidays of camping Craignure is een prachtige camping op Mull. De camping Craignure ligt centraal op het eiland, geografisch gezien tussen Tobermory en Iona. Craignure is het vertrekpunt van de ferry naar Oban en vanaf camping Craignure zit je in 35 minuten in Tobermory en met een uur bij de ferry naar Iona. Camping Craignure of Shieling Holidays ligt aan het water van de “sound of Mull” vlakbij Duart Castle.

Camping Craignure, Shieling Holidays

De camping is ruim van opzet en je kunt hier ook vaste tenten huren, de shielings. Dit zijn grote tenten waar je ook de helft van kunt huren. Verder zijn er 2 cottages te huur. Het sanitair is netjes en schoon maar enigszins beperkt, er zijn maar 2 douches.

Camping Craignure, Shieling Holidays

Maar in het hoogseizoen is er nog een toiletblok open hoorden we op de camping. Leuk van deze site is dat je een kampvuur mag stoken. Ik had een metalen emmer (een soort bbq zonder het rekje) en ze vonden het prima als ik daarmee op mijn eigen plek een houtvuurtje maakte.

De campingbeheerder is vriendelijk en voorkomend. Op deze camping is echt niks aan te merken. Helaas was het weer op Mull dramatisch slecht maar dat weet je als je naar schotland gaat en al helemaal als je naar de westkust gaat.

Tarieven

  • 2 people £18 per night als je meer dan 2 nachten staat. £2 extra voor een single nights.
  • Extra volwassene add £5.50 pn, Kinderen onder 15 £3,  dogs £1.50.
  • Alleenstaandekorting  £5.50. Elektra  £4.50 pn.
  • Full awning £3, porch awning £1.50. Extra cars, boats, trailers, £3. (ik begrijp hieruit dat je voor een voortent of luifel moet betalen maar daar heb ik niks van gemerkt).

Craignure

Crainure is een klein plaatsje maar heeft wel een klein supermarktje, een fantastische pub en een tankstation. De camping zelf en het dorp hebben aanlegsteigers dus met een bootje kun je hier ook op weg. Mull en vooral de sound of Mull zijn rijk aan wild zoals otters, herten, zeehonden en als je mazzel hebt dolfijnen. Je kunt hier wildtrips boeken (bij the Isle of Ulva) of in Tobermory en Dervaig.

Tijdens mijn verblijf hier blijkt dat er in het gemeenschapshuis naast de camping een concert te zijn van Elsa Jean Mc Taggert, beter bekend als de Mercenary Fiddler. We komen in de dorpsfeestje terecht met meegebrachte etenswaren en drank.

Wij weten natuurlijk niet hoe het werkt en konden bier en wijn krijgen, gratis hoewel een ‘donatie’ op prijs word gesteld. Zo omzeilen de schotten de vergunningsplicht. Dat was ons in kinlochewe ook al overkomen.

Hieronder nog twee websites:

Bij de Foto’s
  • 1: Het kunstgras is voor kleine tentjes, wat hoger en droger dus.
  • 4: Links het toiletblok.
  • 6: Zicht op de kade en de boothelling.
  • 7: Het ene moment ziet het er zo uit …
  • 8: Het volgende moment zie je dit. Niks aan gedaan …
  • 10: Dichter bij de ferry naar Oban kun je niet staan.

FotoShow

Openbaar   11 items in camping-craignure-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *