Camping Courseulles Normandie

De camping Courseulles Normandie heet feitelijk Le Champ de Course maar dat laatste is alleen terug te vinden op de website. De camping Courseulles Normandie is te vinden in Courseulles, vlakbij Arromanche, de plaats van de fameuze landingshaven uit de 2e wereldoorlog.

De camping Courseulles Normandie is een uitstekende uitvalsplaats om de stranden van de D-day landing te bekijken. Je kunt binnen een uurtje bij alle belangrijke plaatsen komen zoals Arromanche, Sainte-Mere-Eglise, Grand Camp Maisy, Port en Bessin, Colleville sur Mer en ga zo maar door.

Hier vind je de stranden, de batterijen zoals bij Longues sur Mer (duitse stellingen) en de beroemde begraafplaatsen zoals bij Omaha Beach bij Vierville sur Mer en de Duitse begraafplaats bij La Cambe. En vergeet Pointe du Hoc niet bij Cricqeuville sur Mer.

camping courseulles (8)
camping courseulles (9)

Courseulles zelf is ook een plek van Belang met als centrum het Centre Juno Beach van de Canadezen. Maar hier zijn veel meer plekken te vinden van historisch belang. Het plaatsje zelf waar de camping Courseulles Normandie is te vinden is een badplaatsje met een mooi strand, een zwembad, een leuke markt maar vooral uitstekende restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Camping Courseulles Normandie

De camping Courseulles Normandie zelf is ruim van opzet met grote plaatsen voor de prijs van tussen de 19/22  euro (afhankelijk van het seizoen) voor een auto, tent of caravan en twee volwassenen. Voor de kinderen komt daar nog wel wat bij. Neem echter contact op met de receptie en vraag een prijsopgave, dat kan nog wel eens schelen.

Helaas zijn ze de afgelopen jaren wel wat duurder geworden maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. Het sanitair is netjes en schoon en voldoet aan alle eisen. In het hoogseizoen kun je er elke dag brood halen maar er is geen kampwinkel of zo. Wel is er uitstekend internet (met code) waar je wel voor naar de receptie moet. Maar daar kun je dan ook prima internetten. Vreemd overigens dat ik daar niks over kan terug vinden op de website.

Ik heb zelf meerdere keren op deze Camping Courseulles Normandie gestaan en ben er bijzonder tevreden over. Ik vind zelf Wifi een vereiste maar het het nooit een probleem gevonden even bij de receptie te gaan zitten. Sterker nog, ik heb er leuke gesprekken gehad en mensen ontmoet.

Verder is de Camping Courseulles Normandie lekker centraal, zijn de plaasten van een goed formaat (en ik heb een caravan) en je zit vlakbij een mooi strand. Als ik naar Normandie ga, en ik ben er vaak geweest, dan ben ik altijd naar Couseulles gegaan voor deze camping.

Als je hier rond de 6e juni komt moet je lang van tevoren bespreken maar dan zit je ook wel ’tussen het groen’. Oftewel, er kamperen veel mensen met militaire voertuigen zoals jeeps en harley’s en die doen dan mee aan defile’s etc. Dan is het hier kamperen in een museum. Ik heb dat 2 keer mogen meemaken en heb er enorm veel plezier in gehad.

Extra pluspunt van de Camping Courseulles Normandie is de nabijheid van het prachtige strand, een paar leuke fietsroutes, mooie zonsondergangen en Couseulles zelf, geen metropool maar een sympathiek Frans badplaatsje met vooral uitstekende restaurantjes, winkels en de bekende wekelijkse markten en braderieën.

Hieronder nog een serie foto’s die een indruk geeft van de Camping Courseulles Normandië

Klik op de foto’s voor een grote versie

camping normandie (5)
champ de course courseulles (2)


champ de course courseulles (1)


camping normandie (4)
camping normandie (3)
camping normandie (1)
camping normandie (2)
camping courseulles normandie (8)
camping courseulles normandie (7)

index

iGer.nl
Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Ook deelnemen? Zie een Vrij Internet. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *