Camping Caledonian Canal

Camping Caledonian Canal, Inverness, Fort Augustus, Fort William, Loch Ness, Loch Linnhe

Het Caldedonisch Kanaal (Engels: Caledonian Canal) verbindt Inverness aan de Schotse oostkust (Noordzee), met Corpach, bij Fort William aan de westkust (Atlantische Oceaan). In 1803 werd begonnen met de aanleg van het kanaal als alternatief voor de route via de verraderlijke Pentland Firth en Cape Wrath.

De werken vonden eerst plaats eerst onder leiding van James Watt, later onder toezicht van ingenieur Thomas Telford, met de hulp van William Jessop. Negentien jaar later, in 1822, was de bouw voltooid. Het had £ 840.000 gekost. Het kanaal is 107 kilometer lang waarvan 72 km door vier natuurlijke meren gaat, namelijk Loch Lochy, Loch Oich, Loch Ness en Loch Dochfour. Het artikel Camping Caledonian canal beschrijft campings in dit gebied.

camping caledonian canal 2

In het kanaal liggen 29 sluizen waarvan er acht nabij Banavie de Neptune’s Staircase vormen. Het project kreeg een hoge prioriteit omdat het van groot strategisch belang was voor de Britse marine. Maar het kanaal was te smal en te ondiep en had last van constructiefouten. Het duurde tot 1847 voor men het kanaal uitdiepte.

Tegen die tijd werden de schepen te groot voor het kanaal en werd Inverness verbonden met een spoorweg. Hierdoor verloor het kanaal zijn economisch en strategisch belang.

Momenteel wordt het vooral gebruikt door plezierboten.

Camping Caledonian Canal beschrijft een aantal campings rondom dit prachtige gebied. Het is geen overzicht van alle campings maar wel van de meeste. Het beschrijft geen camper plaatsen.

Camping Caledonian canal, Inverness, Loch Ness en Culloden Battlefield

Camping Caledonian Canal

Inverness caravan ParK. Werd in 2013 nog flink de grond ingeschreven vanwege de kwaliteit van het sanitair. Wifi Inverness

Lovat Bridge Holiday Park
Beauly, 10 mijl van Inverness. Ligt langs de gelijknamige rivier. Prijs 20 pond voor een caravan en 2 pond electra. Tent 8 pp per nacht. Chique park.

Torvean Caravanpark
Geen tenten, 1 km van Inverness Prijs onbekend, geen geweldige ratings

Bunchrew caravanpark
Aan de kust van de Beauly Firth 16.00 + 3.50 electra Neem genoeg kabel mee! Mooie plek, 4km van Inverness.

Scaniport Caravan Camp; Camping Park Open kampeerveld aan de B 862 (storende verkeersweg) nabij Inverness. Eenvoudig en schoon sanitair. Doorgangscamping Forestry Cottage 1 IV1 2DLScaniport (geen website)

Culloden Moor Caravan Club Site
Newlands, 6 km van Inverness. Vlakbij Culloden battlefield. Uitstekende ratings.

Loch Ness

Borlum Campsite (wifi)
Vakantie park met huisjes en camping. Plek voor 12 caravans dus even bellen is het advies. Het is vooral ook een paardengebeuren. Ligt 20 minuten van Inverness af. Prijzen enigszins onduidelijk. 6 pond (adult) en 3 pond electra. Tent en of caravan worden niet genoemd. Dus of heel goedkoop of veel duurder dan we denken.

Fort augustus camping and caravansite
Camping is sinds 2014 weer open. Het is een mooie camping vlakbij Loch Ness. Hij ligt bij de sluizen van het “Caladonian channel”. Augustus ligt bij de overgang van het kanaal en Loch Ness.

Cumberlands Campsite
Tarief 8 pond (adult) plus 4 pond voor electra. Camping bij Fort Augustus op een historisch bivakplaats. De camping ligt net zo ver van Inverness als van Fort william. 33 mijl. Het is een historische kampeerplaats waar vroeger het leger bivakkeerde. Nu is het een moderne camping met alle faciliteiten.

lochness holidaypark
Loch Ness holidaypark (alleen huisjes?) Highlands (in de buurt van Loch Ness)

Cannich Caravan & Camping Park
Midden in de highlands niet al te ver van Fort Augustus. Pijs 7.50 pond voor een adult en 4 pond voor electra. Ligt midden in de bossen en de Highlands.

Faichemard Farm ***
Kamping vlakbij Loch Ness en dichtbij Loch Garry en aan de rand van de Highlands. Ligt Halverwege Inverness en Fort William en vlakbij Fort Augustus. Zeer centraal dus. 15 pond + 2 pond electra. Zeer ruime plaatsen

camping caledonian canal
Kaartje Caledonian Canal

Glencoe en Fort Wiliam

Red squirrel campsite – Midden in de natuur, bij een pub!   Glencoe10.00 pond
Glencoe Camping and Caravaning clubsiteInformatie van de ANWB – Speciaal aangeprezen voor wandelaars Glencoe13.50 pond per 2009
Caolasnacon caravan & campsite – WIFI / Meteen langs Loch Leven Glencoe18.00 – 21 pond
Invercoe Highland holidays – Mooie kamping, bij Loch, aan Loch Leven Glencoe 23.00 pond
Blackwater hostel – Camping bij jeugdherberg Glencoeprijs onbekend
 Kampings ten Noorden van de Ben Nevis  
Linnhe – WIFI / Bij Loch Eil / vissen, varen en je campwinkel Fort William  14.00 pond
Bunree caravan clubBunree op de ANWB – Aan loch Linnhe / Otters en arenden / vissen / beeldschoon / WIFI Fort William10.00 pond
niet zeker 
Glen Nevis Holidays – Topcamping – WIFI 5 euro per dag, groot en druk voor kampeerders Fort William 12.50 + 3.50 pond
Lochy holliday park – Langs de rivier / WIFI / Prachtig Fort William 12.50 + 3.50
Bunroy Park – Tussen Fort william en de Cairngorms, afgelegen, Langs de River Spean, WIFI Roy Bridge  18.00 pond
Inverroy Caravan Park – Matige recensies i.v.m. sanitair – Caravanpark met kamperen. Vlak langs weg, simpel sanitair, afgelegen en erg mooi Roy Bridge,  Inverroy 6.00 pond 2011
Stronaba Caravan and Camping Site – Kleine camping van de familie McDonald, locatie top, rest basic Roy Bridge Onbekend
Gairlochy Holiday Park – 15 plaatsen op caravanpark Spean Bridge 17.00 pond

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *