Camping boerderij Jonker – Bergen

Camping boerderij Jonker in Bergen

Kamperen bij de boer is helemaal in tegenwoordig en er is bijna gaan boer meer die geen weilandje heeft gereserveerd voor tenten en caravans. Camping boerderij  Jonker in Bergen is daarop geen uitzondering. De Boerderij ligt een kilometertje of twee vanaf het centrum van Bergen en zo’n 5 kilometer van de zee.

Die 5 kilometer is een bijzonder mooie 5 kilometer want hij gaat door bos en duin, langs boerderijen, door natuurgebieden en niet te vergeten het prachtige kunstenaarsdorp Bergen. De omgeving is prachtig en zowel de natuur als de bebouwde kom van Bergen bieden de observerende passant ruim voldoende om het hier langdurig naar de zin te hebben.

Camping boerderij Jonker

Voor een kaartje met de locatie, zie foto 1 (helemaal onderaan).

De Boerderij van de familie Jonker ligt aan de Voert, even buiten Bergen tussen de landerijen. Boerderij is trouwens nogal een understatement voor dit multifunctionele bedrijf. Het was ooit primair een boerderij maar nu is het vooral een manege, compleet met “bak” en een grote schuur waar de paarden kunnen lopen met stallen er omheen.

Daar omheen liggen de de weilanden waar de paarden rondlopen.  En daarom is het ook heel leuk om hier te staan. Er is altijd wel wat aan de gang op dit bedrijf. Paarden worden gebracht en gehaald, volk loopt in en uit, mensen verzorgen hun paarden, laten ze in de wei of halen ze op en ga zo maar door. Ondertussen loopt er allerlei klein vee over het erf en kan het zomaar gebeuren dat je een konijn of schaap op bezoek krijgt. De camping loopt tussen dit alles door.

Camping boerderij Jonker - Bergen
Camping boerderij Jonker – Bergen

Er is voldoende sanitair onder de hooiberg en er zijn plekken op twee veldjes of, als je dat graag wilt, aan de rand van het bedrijf tegen de weilanden aan. Ik heb mijn verblijf op camping boerderij Jonker als uitermate prettig ervaren. Het is een gezellige rommel zoals je die wel vaker op drukke boerenbedrijven tegenkomt. Er gebeurt van alles en er word ondertussen nog hard gewerkt ook.

En dat zie je aan allerlei materieel, machines en grondstoffen die overal op het bedrijf hun plekje vinden c.q. krijgen. Sommige mensen zullen het verschrikkelijk vinden, maar mijn kampeermaatje en ik lusten er wel pap van. Dit was echt leuk. We hebben heel wat uurtjes gewoon met een bakkie koffie zitten kijken hoe het leven op de boerderij aan ons voorbij trok.

En als er dan in het donker, om een uurtje of half negen, nog een landrover voorbij komt om een paardenkar op te halen dan hoor je mij niet klagen, dat is gewoon het leven op de boerderij. En dus gaan we zo iemand dan aanspreken en proberen er achter te komen waarom hij in het donker nog een paardenwagen komt ophalen.

Of we fantaseren er alleen maar over en maken er een heel verhaal van, onder het genot van een mooie port of Irish coffee.

Hou je daar ook van in plaats van een stille plek op een veldje ergens in de middle of nowhere waar nooit wat gebeurt, ga dan vooral bij de familie Jonker op bezoek. Het is een heel leuk bedrijf, het zijn lieve mensen en je hoeft je hier nooit te vervelen. En de omgeving is om in te lijsten, dat zou ik bijna nog vergeten.

SVR camping

Camping boerderij Jonker is een SVR (stichting vrije recreatie) camping. Ben u lid van de SVR dan krijgt u korting. Het lidmaatschap kost minimaal 10 euro (mag meer zijn) en dat heeft u er in een paar dagen al uit. Bovendien heeft de SVR hele leuke campings in zijn bestand.

Dit zijn kleinschalige campings die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Raadpleeg de website van de SVR voor meer informatie.

Bij de Foto’s
 • 1: Kaartje van de locatie.
 • 2: Het kampement in opbouw. Hier nog met mijn eerste tent.
 • 3: Campertje van Nicht T. en de paardenbak van Boer Ruud en Boerin Charlotte op de achtergrond.
 • 4: Uitzicht, verder geen commentaar.
 • 5: Uitzicht met wolkenlucht de andere kant op. Waar je ook kijkt, allemaal even mooi.
 • 6: Prachtig weer op vrijdagmorgen.
 • 7: Genieten van de Hollandse luchten, geen wonder dat Bergen een kunstenaarsdorp is met dit soort licht.
 • 8: De grote schuur waar Boerin Charlotte haar lessen geeft. De manege-functie van de boerderij maakt dat er steeds wat te zien en te doen is.
 • 9: De boerderij tussen het groen.
 • 10: Het prachtige sanitair, deels onder de hooiberg. Op de foto’s van de website van de camping kun je zien hoe mooi het sanitair is. In werkelijkheid is het net zo mooi als op de foto’s van de site.
 • 11: De boerderij is in vol bedrijf. Koeien, schapen, kippen en paarden zorgen voor permanente bedrijvigheid.
 • 12: Eén van de andere veldjes. Er zijn er in totaal 3 waarvan wij op de kleinste stonden.
 • 13: Het loopveld (de bak heet dat geloof ik) waar wij zicht op hadden. Rechts de velden waar de paarden van de klanten van de manege stonden. Die kwamen dus de hele dag langs wat voor veel activiteit zorgt alsmede de nodige gezellige praatjes.
 • 14: Vaste bezoekers rond de tent. Nauwelijks mensenschuw dus vlakbij en altijd aanwezig.

FotoShow

Openbaar   22 items in bergen-nl-01
Klik op de kleine afbeeldingen voor een groter formaat of DiaShow
0001.jpg
0002.jpg
0003.jpg
0004.jpg
0005.jpg
0006.jpg
0007.jpg
0008.jpg
0009.jpg
0010.jpg
0011.jpg
0012.jpg
0013.jpg
0014.jpg
0015.jpg
0016.jpg
0017.jpg
0018.jpg
0019.jpg
0020.jpg
0021.jpg
0022.jpg


Software Versie: 26-06-2023

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *