Bric a Brac – Potpourri et Coq au Vin

Bric a Brac is een Franse term die betrekking heeft op een verzameling van allerhande, meest goedkope, kleine voorwerpen en snuisterijen die doorgaans niets met elkaar van doen hebben. Bric a Brac betekent ook zoiets als van hier en van daar ofwel: overal vandaan gesleept. En dat vind u ook op deze pagina.

Een allegaartje met wetenswaardigheden over het land van het Hurktoilet en ons eigen kikkerlandje. Verwar Bric a Brac niet met Briccolage, dat is het Franse equivalent van onze bouwmarkt. Op deze pagina vind u bijvoorbeeld informatie over de alcoholtester, het milieuvignet en wetenswaardigheden inde brede zin van het woord.

Bric a Brac

Bric a brac vind je in Frankrijk vooral in antiekwinkeltjes maar het is niet echt antiek. In Nederland (op marktplaats bijvoorbeeld) noemen we het Curiosa en Brocante. Hier op deze pagina dus van alles en nog wat over Frankrijk, niet perse over de bergen dus. Doe er uw voordeel mee.

Alvast 2 tips: de alcoholtester is niet verplicht en een vignet heb je alleen nog maar in een stuk of 4 grote steden nodig en alleen tijdens luchtvervuiling of in het centrum.

Maar deze pagina gaat niet alleen over Frankrijk. Er zijn heel wat planken in mijn winkeltje en ik verkoop ‘voor elck wat wilsch’.

En dus ga ik het even over mijn fietsen hebben. Zowel mijn racefiets als mijn prachtige toerfiets.

Over fietsen, fietstechniek, mijn fietsen en die van anderen

En nog meer leuke dingsegheidjes;

Ik reis wat af met mijn fiets en mijn schaatsen in de achterbak .En dus heb ik de nodige informatie over parkeren, soms betaald maar liever natuurlijk gratis

Ik ben altijd op dieet en sinds een jaar heb ik een manier gevonden om af te vallen en vooral niet aan te komen en vervolgens te blijven afvallen

De wind beschrijven is subjectief, daarom hebben we er afspraken over gemaakt. Helaas een heleboel. In deze tabellen staan ze op een rijtje en worden ze vergeleken.

Gouden tip om informatie te vinden op internet.

Er is op internet ontzettend veel informatie te vinden over Frankrijk als vakantieland. Wilt u informatie over een bepaald onderwerp gebruik dan de juiste zoekterm in Google. Wil je bijvoorbeeld iets weten over welke stekker je moet gebruiken op een Franse camping tik dan in eerste instantie die term bijna letterlijk in. In andere woorden, stel de vraag letterlijk aan het internet. Dus in dit geval: “welke stekker heb je nodig op een Franse camping”. Levert dat niks op ga dan de term vereenvoudigen. Bijvoorbeeld: “stekker camping Frankrijk”. In beide gevallen zul je antwoord vinden op je vraag.

index

Deze site gebruik geen cookies, trackers of andere spyware. Daarom hoeft u ook nergens mee akkoord te gaan of iets te weigeren. Wij staan voor een puur en schoon internet waarbij u veilig en onbekommerd kunt surfen op het World Wide Web. Wij wensen u veel leesplezier: iGer & NetPerk.

door